Ελλάδα

Συρροή κρουσμάτων σε γηροκομείο στην Μαγνησία – Οι αγροτικές φυλακές που «έμενε» ο κουφοντίνας

25.01.2021 | 06:17 Eνσωμάτωση

Τα σημαντικότερα νέα από την επαρχία με την Τζωρτζίνα Μαλλιαρόζη.

Τριάντα τρία κρούσματα σε τροφίμους και εργαζόμενους έχουν καταγραφεί στο σε γηροκομείο στον Βόλο.

Επί συνόλου 37 τροφίμων και 11 εργαζομένων θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν 28 τρόφιμοι και επτά εργαζόμενοι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση της δομής . Από το σύνολο των θετικών κρουσμάτων των τροφίμων, 11 εξ αυτών νοσηλεύονται στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Το σύνολο των θετικών κρουσμάτων των εργαζομένων βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό και ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες από τον ΕΟΔΥ οδηγίες αξιολόγησης της καταστάσεως της υγείας των τροφίμων και τα εφαρμοζόμενα θεραπευτικά μέτρα έχουν υποδειχθεί από την αρμόδια επιτροπή λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ.

Οι αγροτικές φυλακές που διέμενε ο Κουφοντίνας

Σε ημιελεύθερη κατάσταση, στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου, διέμενε τα προηγούμενα χρόνια ο αρχιεκτελεστής της «17Ν», Δημήτρης Κουφοντίνας, με απόφαση της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο «Λουκάς» της «17Ν», που έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια για 11 δολοφονίες, διέμενε σε ένα αγροτόσπιτο σε οικισμό που μοιάζει με χωριό. Είχε αυλή με λουλούδια, όλες τις ανέσεις μέσα στο σπίτι το οποίο προφανώς δεν έχει καμιά σχέση με τα κελιά των φυλακών, είτε στο Δομοκό που βρίσκεται τώρα, είτε στον Κορυδαλλό που θέλει να μεταχθεί και για το λόγο αυτό κάνει απεργία πείνας.

Οι ημιελεύθερες αγροτικές φυλακές αποτελούν κατά κύριο λόγο προνόμιο καταδικασμένων, όχι για τόσο σοβαρά αδικήματα όπως αυτά του Κουφοντίνα. Διότι το καθεστώς που επικρατεί στις φυλακές αυτές είναι ασφαλώς πολύ καλύτερο από τα υπόλοιπα Καταστήματα Κράτησης.

Οι «φυλακισμένοι» – κάτοικοι των οικισμών αυτών, εργάζονται σε γεωργικές εργασίες και στη συνέχεια επιστρέφουν σε στα σπιτάκια που φαίνονται στις φωτογραφίες του ρεπορτάζ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 25/01/2021