Καιρός

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Η πρόγνωση του καιρού από τη Χ. Ρήγου

25.01.2021 | 13:53 Eνσωμάτωση

Νέο κύμα κακοκαιρίας περιμένουμε αύριο, το εντονότερο των τελευταίων ημερών. Ένα βαρομετρικό χαμηλό θα προκαλέσει βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα βορειοανατολικά σε χαμηλά υψόμετρα και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά την Τρίτη άστατος θα είναι ο καιρός αρχικά στα δυτικά με έντονες βροχές και καταιγίδες. Το μεσημέρι οι βροχές θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά, πιο πυκνές στα βορειοδυτικά ορεινά. Μετά το απόγευμα το βαρομετρικό χαμηλό παίρνοντας θέση στη περιοχή του βορείου Αιγαίου, θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα βόρεια και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, περίπου μέχρι το ύψος των Κυκλάδων. Χιόνια προβλέπονται σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη το βράδυ σε χαμηλά υψόμετρα. Στην περιοχή του Αιγαίου και στη Θράκη τα φαινόμενα θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, μέχρι το ξημέρωμα της επόμενης μέρας, καθώς το σύστημα θα κινηθεί αργά ανατολικότερα. Ο καιρός το απόγευμα από τα βορειοδυτικά θα αρχίσει να βελτιώνεται.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 12-13 στα βόρεια, όπου όμως θα σημειώσει ραγδαία πτώση το απόγευμα, με αρκετό κρύο και παγωνιά στη βόρεια Ελλάδα. Στους 13-16 οι μέγιστες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και 15-18 στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 6-8 μποφόρ. Στο Αιγαίο νοτιοδυτικοί 6-7 και το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες σε εντάσεις 8-9 μποφόρ.

Στην Αττική μετά το μεσημέρι αναμένονται βροχές, οι οποίες το βράδυ θα είναι ισχυρές και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 10-16, με νοτιοδυτικό άνεμο ενισχυμένο μετά το μεσημέρι στα 7-και τοπικά 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη βροχές και καταιγίδες προβλέπονται το μεσημέρι, με βελτίωση το βράδυ. Η θερμοκρασία από 9-12 με σημαντική πτώση το απόγευμα και οι άνεμοι νότιοι που θα στραφούν σε βοριάδες 6-7 μποφόρ.

Να δούμε και την εξέλιξη της κακοκαιρίας , την Τετάρτη τις πρώτες πρωινές ώρες θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη , οι καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία θα υποχωρήσουν. Τοπικές θα είναι οι βροχές στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, ενώ το κρύο θα γίνει αισθητό σε όλη τη χώρα, με θερμοκρασίες κοντά στους 6-10 στα ηπειρωτικά και 11-12 στο Αιγαίο με πολύ ισχυρό βορειοδυτικό άνεμο 6-8 μποφόρ.

Κλείνοντας, την Πέμπτη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο και χιόνια στα βορειοανατολικά. Οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές καθόλη τη διάρκεια της ημέρας , με τους βοριάδες μέχρι 7 μποφόρ το πρωί, γρήγορα θα υποχωρήσουν.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 25/01/2021