Ελλάδα

Κορωνοϊός: Συνωστισμός και μεταλλαγμένο στέλεχος ανησυχούν τους ειδικούς

25.01.2021 | 13:21 Eνσωμάτωση

Την έντονη ανησυχία των επιστημονικών αρχών προκαλούν οι εικόνες συνωστισμού σε εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, μετά το άνοιγμα της αγοράς, τη στιγμή που το λεκανοπέδιο καταγράφει καθημερινά σχεδόν 1 στα 2 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Αν πάμε έτσι θα κλείσουμε, εκτίμησε ο Νίκος Καπραβέλος, ζητώντας τη λήψη μέτρων χρονικού περιορισμού των μετακινήσεων μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα MEGA.

«Παίζουμε με τη φωτιά» σχολίασε από την πλευρά του ο Νίκος Σύψας στην ίδια εκπομπή, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για άμεση παρέμβαση από την επιτροπή λοιμοξιολόγων.

Την ίδια στιγμή, τα ιολογικά εργαστήρια έχουν ήδη εντοπίσει 32 περιστατικά μολύνσεων με το μεταλλαγμένο στέλεχος της Μεγάλης Βρετανίας, τα 17 από τα οποία βρέθηκαν στην Αττική.  Το συγκεκριμένο στέλεχος θεωρείται εξαιρετικά μεταδοτικό.

Χθες, επιβεβαιώθηκαν 334 νέα κρούσματα, σε σύνολο 11.873 τεστ. 228 ασθενείς ήταν διασωληνωμένοι και 24 κατέληξαν.  Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιο Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Θανάσης Εξαδάκτυλος.

Η εικόνα στην αγορά με το σαββατοκύριακο του συνωστισμού

Σήμερα, οι κεντρικές αγορές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ήταν πιο μαζεμένες, συγκριτικά με το χάος που προηγήθηκε το σαββατοκύριακο.

Εν τούτοις, εξετάζεται το γεγονός να υπάρχει αυστηρότερη τήρηση των χρονικών ορίων για τους καταναλωτές.

Κορωνοπάρτι στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη 24χρονος χθες στην Θεσσαλονίκη ενώ του βεβαιώθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ για κορωνο-πάρτι. Παράλληλα, πρότιμα για την παραβίαση των μέτρων προστασίας επιβλήθηκε στους υπόλοιπους μετέχοντες του πάρτι.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 25/01/2021