Κόσμος

Κορωνοϊός – Εμβόλια: Οι ευρωπαίοι ηγέτες αντιδρούν στις καθυστερήσεις

24.01.2021 | 13:25

Πιέσεις στις φαρμακευτικές να τηρήσουν το χρονοδιάγραμμα των συμβολαίων και να στείλουν τις δόσεις εμβολίων που έχουν δεσμευθεί ασκούν ηγέτες από όλη την Ευρώπη με την Ιταλία μάλιστα να απειλεί να στείλει τις φαρμακευτικές στα δικαστήρια.

Στην αντεπίθεση βγήκαν ηγέτες από όλη την Ευρώπη λόγω των καθυστερήσεων. Μετά τη Pfizer και η AstraZeneca, της οποίας το εμβόλιο αναμένεται να εγκριθεί στην ΕΕ μέχρι τέλη του μήνα, ανακοίνωσε ότι θα στείλει μειωμένο αριθμό αρχικών δόσεων στην Ευρώπη.

Απογοήτευση εξέφρασε το Βερολίνο, πολύ άσχημα νέα σχολίασε η Αυστρία ενώ ο Ιταλός πρωθυπουργός χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την στάση της εταιρείας απειλώντας ευθέως ότι η Ρώμη θα μηνύσει την εταιρεία.

Υπό την απειλή των νέων μεταλλάξεων, οι ευρωπαίοι πασχίζουν να αυξήσουν τους εμβολιασμούς αλλά με τις καθυστερήσεις των δόσεων εκτροχιάζονται τα εμβολιαστικά προγράμματα παντού.

Τώρα ψάχνουν να βρουν ενδιάμεσες λύσεις. Οι Γάλλοι πρότειναν να διπλασιαστεί το χρονικό διάστημα της πρώτης από τη δεύτερη δόση από 3 σε 6 εβδομάδες ώστε να πάρει την πρώτη δόση όσο πιο πολύς κόσμος γίνεται μέχρι να αποκατασταθεί η παραγωγή των φαρμακευτικών.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 24/01/2021

Κόσμος