Κόσμος

ΗΠΑ: Χιλιάδες στρατιώτες παραμένουν σε επιφυλακή στην Ουάσιγκτον εν όψει της δίκης Τραμπ

23.01.2021 | 13:40 Eνσωμάτωση

Η Εθνοφρουρά παραμένει σε επιφυλακή στην Ουάσιγκτον. Αιτία η ανησυχία για πιθανά επεισόδια εν όψει της δίκης του Ντόναλντ Τραμπ που θα ξεκινήσει στις αρχές Φεβρουαρίου, αλλά και η πρώτη ομιλία του προέδρου Μπάιντεν στο Κογκρέσο.

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα αποχωρήσουν οι μισοί από τους 25 χιλιάδες στρατιώτες που αναπτύχθηκαν για την ορκωμοσία, όμως θα παραμείνουν 7 χιλιάδες μέχρι το Μάρτιο. Περίπου 200 στρατιώτες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ πολλοί από αυτούς κοιμούνται σε υπόγεια γκαράζ.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις για τις εικόνες αυτές ο πρόεδρος Μπάιντεν ζήτησε συγγνώμη ενώ τους στρατιώτες επισκέφθηκε η πρώτη κυρία και τους μοίρασε μπισκότα.

Δύο ημέρες μετά την ορκωμοσία του ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε δράση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, εν μέσω πανδημίας. Υπέγραψε διατάγματα με τα οποία αυξάνεται η επισιτιστική βοήθεια στους Αμερικανούς με χαμηλά εισοδήματα και ενισχύονται οι κοινωνικές παροχές στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους.

To σχέδιο οικονομικής στήριξης ύψους σχεδόν δύο τρισεκατομμυρίων δολαρίων που προωθεί η κυβέρνηση, έχει την υποστήριξη των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των αγορών, είπε ο νέος Αμερικανός πρόεδρος.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 23/01/2021