Ελλάδα

Κούγιας: Επικίνδυνη προσωπικότητα ο προπονητής της 11χρονης

22.01.2021 | 17:34 Eνσωμάτωση

Ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή Live News για την περίπτωση της αθλήτριας η οποία κατήγγειλε ότι βιάστηκε από τον προπονητή της σε ηλικία 11 ετών. 

Εκείνο που δεν έχει καταλάβει ο άνθρωπος αυτός είναι ότι ακόμη και ένα χάδι σε ένα 11χρονο παιδί, ακόμα και ένα φιλί που ο άλλος το κάνει συναισθηματικά και όχι με σεξουαλική υποδομή είναι ποινικώς κολάσιμη πράξη» ανέφερε ο κ. Κούγιας.

«Έχω συναντήσει όλες αυτές τις εκδοχές των προσωπικοτήτων που δεν καταλαβαίνουν πολλές φορές ότι αυτό που κάνουν είναι έγκλημα» τόνισε ο κ. Κούγιας και συνέχισε: «Θεωρεί ο νομοθέτης ότι το πρόσωπο που είναι κάτω από 15 ετών δεν έχει κάνει τις κατάλληλες ποιοτικές αλλαγές στην προσωπικότητά του ώστε να μπορεί να επιλέγει τον ερωτικό του σύντροφο. Οποιοδήποτε παιδί άνω των 15 ετών δεν απαγορεύει να κάνει τις σεξουαλικές του επιλογές. Για αυτό οτιδήποτε γίνεται σε ηλικίες άνω των 15 ετών εκτός από περιπτώσεις βιασμών δεν θεωρούνται ποινικώς κολάσιμες πράξεις».

Όσον αφορά την περίπτωση της αθλήτριας ο κ. Κούγιας δήλωσε: «Αν έστω έχει αγγίξει αυτό το παιδί η πράξη είναι έγκλημα. Αν είναι απλώς ένα φιλί αυτό δεν είναι βιασμός, όμως αν έχει τολμήσει έστω να χαϊδέψει αυτό το παιδί σε ευαίσθητα σημεία του σώματός της, επειδή το παιδί είναι κάτω από 13 ετών, είναι βέβαιο ότι η πράξη αυτή δεν έχει παραγραφεί. Η πράξη που έχει καταγγείλει η κ. Μπεκατώρου έχει παραγραφεί. Αυτό που πρέπει προσέξουμε στην περίπτωση του προπονητή είναι ότι αυτός ο άνθρωπος είναι μια επικίνδυνη προσωπικότητα. Όταν έχει την άποψη ότι μπορεί με μια διαφορά 16 ετών να ερωτεύτηκε το κορίτσι και τον ερωτεύτηκε και αυτή ο νόμος αυτό το τιμωρεί».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 22/01/2021