Κόσμος

Εμβόλια : Οργή Κομισιόν για τις καθυστερήσεις της Pfizer

22.01.2021 | 18:19 Eνσωμάτωση

Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ζητήσει εξηγήσεις από την εταιρεία Pfizer για τις νέες καθυστερήσεις στην αποστολή εμβολίων κατά τις Covid-19 προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Η Pfizer και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχαν ανακοινώσει ότι δεν θα υπάρξουν περισσότερες καθυστερήσεις την επόμενη εβδομάδα, μετά την επιβράδυνση των αποστολών αυτήν την εβδομάδα.

Κορωνοϊός : Συναγερμός για τις μεταλλάξεις – Έκτακτη σύσκεψη Κικίλια, Τσιόδρα, Μαγιορκίνη
Εκνευρισμός στις Βρυξέλλες
Πάντως ο εκνευρισμός που επικρατεί στις Βρυξέλλες είναι εμφανής καθώς πάνε πίσω οι στρατηγικές εμβολιασμού σε όλη την Ευρώπη.

Ειδικότερα σε όλα τα κράτη έχουν διαπιστωθεί καθυστερήσεις στις παραδόσεων των δόσεων του εμβολίου της Pfizer, με μειωμένες παραδόσεις κατά 30 – 40%.

Σε μια ξαφνική ανακοίνωση η εταιρεία είχε πει ότι οι καθυστερήσεις θα διαρκέσουν μια εβδομάδα αλλά από ότι φαίνεται θα πάρει παραπάνω.

Βρετανία: Επίδομα 500 λιρών για όλους όσους κάνουν τεστ covid

Το υπουργείο Υγείας ετοιμάζεται να θεσπίσει το μέτρο ως κίνητρο προκειμένου να τηρούν τα μέτρα αυτοαπομόνωσης και να σπεύδουν να κάνουν το τεστ ώστε να γίνεται καλύτερη επιτήρηση της πανδημίας.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 22/01/2021