Ελλάδα

Γυρνούν στα θρανία οι έφηβοι – «Φρένο» στο άνοιγμα των Λυκείων στις κόκκινες περιοχές

22.01.2021 | 16:37

Η εισήγηση προς την κυβέρνηση είναι 1η Φεβρουαρίου να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα Λύκεια στις θεωρούμενες κόκκινες περιοχές, διότι υπάρχει ανησυχία για την έντονη κινητικότητα των εφήβων και άρα για το ενδεχόμενο υπερμετάδοσης του ιού της νόσου Covid-19.

Οι ειδικοί ακόμα και έτσι ανησυχούν πάντως…

«Επιδημιολογικά οι μαθητές συμπεριφέρονται σαν ενήλικες», αναφέρει ο λοιμωξιολόγος Ν. Σύψας.

Εντελώς διαφορετική άποψη από την άλλη έχει η Μίνα Γκάγκα η οποία τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος.

«Δεν φοβάμαι να ανοίξουν. Θα ήθελα πολύ να ανοίξουν. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό για τα παιδιά, είναι πάρα πολύ σημαντικό για το μέλλον της χώρας για την κοινωνία γενικά γιατί νομίζω ότι έχουν μείνει στο σπίτι πάρα πολύ».

Στο κόκκινο βρίσκεται η Αττική. Οι δρόμοι που γέμισαν οι πεζόδρομοι που βούλιαξαν από καταναλωτές προβληματίζουν για την διασπορά που μπορεί να έχει επέλθει.

Από Δευτέρα 25 Ιανουαρίου φαίνεται πως υπάρχουν σκέψεις για να απελευθερωθεί και πάλι το κυνήγι και η ερασιτεχνική αλιεία όμως μόνο μέσα στην περιφερειακή ενότητα που κατοικεί ο ενδιαφερόμενος.

Πίσω πάνε οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και η εστίαση και η επόμενη συζήτηση για το άνοιγμα των εστιατορίων καφε και μπάρ θα γίνει στις 15 Φεβρουαρίου. Τα χιονοδρομικά κέντρα από την άλλη φαίνεται πως θα ανοίξουν χωρίς όμως να μπορούν να τα επισκεφτούν εκδρομείς από άλλους νομούς.

Την ίδια ώρα η νέα μετάλλαξη του κορωνοιού προβληματίζει τους ειδικούς ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας καθώς όλα δείχνουν ότι έχουμε σημαντική διασπορά του μεταλλαγμένου ιού στην κοινότητα.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 22/01/2021

Ελλάδα