Αθλητικά

Η ψυχολόγος της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας μιλά στο MEGA

21.01.2021 | 18:05

Η κυρία Μαρία Ψυχουντάκη, Αθλητική ψυχολόγος, καθηγήτρια ΕΚΠΑ μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για το βάρος που ένιωθε η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου για ό,τι είχε περάσει απέναντι στην ανάγκη της για την ιστιοπλοϊα.

Χαρούμενη, η κυρία Ψυχουντάκη, που η Σοφία Μπεκατώρου βρήκε τη δύναμη να ξεπεράσει όλη αυτή την κατάσταση και να βρει τον εαυτό της.

«Μέχρι το 2008 ήμασταν με τη Σοφία, για τους δύο Ολυμπιακούς Αγώνες. Πάντε της έλεγα “Σοφία υπάρχουν πράγματα που πρέπει να δουλέψεις οπωσδήποτε”. Μιλούσα με την Αιμιλία προχθές, καταλαβαίναμε την συμπεριφορά της Σοφίας. Μόνο όταν έμαθα το γεγονός μπόρεσε να ερμηνεύσω όλες αυτές τις αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές που είχε στη διάρκεια της προετοιμασίας.

Γιατί το πρώτο που πλήττεται είναι η έλλειψη αυτοσεβασμού, κι αυτό εμείς το εισπράτταμε. Αλλά είναι προικισμένη, εξαιρετικά δυνατή ως προσωπικότητα και μπόρεσε να αφήσει πίσω, να μένει στο εδώ και τώρα που ζητά ο αθλητισμός και να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Και όχι μόνο αυτό, συνέχιζε… Η ζωή της είναι συνυφασμένη με την ιστιοπλοία», ανέφερε.

«Πιστέψτε με ήταν πολύ δύσκολη. Και η πρώτη τετραετία ακόμα πιο δύσκολη. Οι επιτυχίες την δυνάμωναν ακόμα περισσότερο. Και το ίδιο ο ίδιος ο αθλητισμός που την έχει δυναμώσει πολύ και την ετοίμαζε να βρει τον εαυτό της και να βρει την δική της δύναμη. Κανείς δεν της έδωσε δύναμη, τον δρόμο της άνοιξαν οι ψυχολόγοι για να βρει τη δύναμη και να πει τώρα.

Μια άλλη ερμηνεία που δίνω: τώρα είναι έτοιμη η ελληνική κοινωνία να ακούσει κάτι χωρίς να θυματοποιήσει περισσότερο το θύμα», πρόσθεσε ενώ κλείνοντας ότι «δεν είναι ο αθλητισμός που φταίει γι αυτές τις καταστάσεις, ο αθλητισμός είναι ένα εργαλείο για την ανάπτυξη των παιδιών».

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 21/01/2021

Αθλητικά