Κόσμος

Κορωνοϊός: «Σαρώνει τη Βρετανία η πανδημία – Παράταση του lockdown στη Γερμανία

20.01.2021 | 13:31

Παρατείνεται μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου το lockdown στη Γερμανία ενώ η κυβέρνηση αποφάσισε τη χρήση ιατρικής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα καταστήματα. Ανακοινώνοντας τα μέτρα η καγκελάριος Μέρκελ επικαλέστηκε τον κίνδυνο από τη βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού. Την ίδια ώρα η Βρετανία σημείωνε ένα νέο μαύρο ρεκόρ με 1.600 θανάτους μέσα σε μια ημέρα.

Πληθαίνουν τα θύματα της μάχης με τον κορωνοϊό στα βρετανικά νοσοκομεία. Η χθεσινή ημέρα καταγράφηκε ως η πιο μαύρη στη χώρα από την αρχή της πανδημίας καθώς οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 1.600.

Γιατροί και νοσηλευτές παλεύουν για κάθε ανθρώπινη ζωή καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας «σαρώνει» τη Βρετανία.

Με την κατάσταση να παραμένει κρίσιμη, η βρετανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει καμία χαλάρωση του lockdown μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο πρωθυπουργός Τζόνσον σκέφτεται παράταση μέχρι τις αρχές Απριλίου.

Παράταση του lockdown στη Γερμανία

Παράταση του lockdown στη Γερμανία έως τις 14 Φεβρουαρίου αποφάσισαν η καγκελάριος Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων υπό το φόβο της εξάπλωσης της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Από σήμερα οι Γερμανοί θα πρέπει να φορούν στα μέσα μεταφοράς και στα καταστήματα ιατρικές μάσκες τύπου FFP2. Χθες στη Γερμανία καταγράφηκαν περισσότερα από 12.000 νέα κρούσματα και σχεδόν 140 θάνατοι.

Φόρος τιμής στα περισσότερα από 400.000 θύματα του κορωνοϊού στις ΗΠΑ

Μια κόκκινη καρδιά «χτύπησε» στο Empire State Building στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, φόρος τιμής στα περισσότερα από 400.000 θύματα του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες, που ξεπερνούν τις συνολικές απώλειες της χώρας κατά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και τους πολέμους της Κορέας και του Βιετνάμ.

Σε αρκετές πολιτείες τα νοσοκομεία βρίσκονται υπό τεράστια πίεση. Μετά την Καλιφόρνια, και στη Τζόρτζια ασθενείς δέχονται βοήθεια σε διαδρόμους, ακόμη και μέσα σε ασθενοφόρα.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 20/01/2021

Κόσμος