Ελλάδα

Σοκ από το πόρισμα του ιατροδικαστή για τις 14 μαχαιριές – Στα ίχνη του βασικού υπόπτου οι Αρχές

19.01.2021 | 17:54

Στη λίστα των ατόμων που αναζητούν οι αρχές της Εσθονίας «φιγουράρει» ο 48χρονος Νορβηγός που θεωρείται ο υπ΄ αριθμόν 1 ύποπτος για τη δολοφονία της 55χρονης στα Μεσκλά Χανίων.

Αυτή είναι η φωτογραφία που αποκαλύπτει «το βήμα» και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Νορβηγός φέρεται να είχε κατηγορηθεί πριν από μερικούς μήνες για υφαρπαγή χρημάτων από τέσσερις ομοεθνείς του στην Αθήνα, οι οποίοι είχαν καταγγείλει ότι στη συνέχεια Ο 48χρονος διέφυγε στη Βουλγαρία. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι αρχές της Εσθονίας τον αναζητούν για αυτήν την καταγγελία ή για άλλη εγκληματική ενέργεια.

Σε αυτές τις φωτογραφίες, ο Νορβηγός φαίνεται να συμμετέχει σε τουρνουά χαρτοπαιξίας στο εξωτερικό, ενώ ακόμα και σήμερα, κρατά ενεργά τα προφίλ του στα μέσα δικτύωσης, όπως το Instagram και το LinkedIn. Είναι ο ίδιος άνθρωπος, που σύμφωνα, με «Το Βήμα» είχε νοσηλευθεί -ύστερα κι από δικαστική απόφαση- λόγω προβλημάτων υγείας από χρήση αλκοόλ.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο δολοφόνος την μαχαίρωσε 14 φορές. Παρόλα αυτά η τελευταία ανάρτηση της 55χρονης στο facebook φαίνεται να έχει γίνει το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, γεγονός που κάνει τους φίλους της να θεωρούν ότι το προφίλ της, το χειρίζεται μετά τον θάνατό της, ο καταζητούμενος σύντροφός της.

Την ίδια μέρα, σύμφωνα με τον εν διαστάσει σύζυγό της, τα παιδιά της δέχτηκαν μέσω εφαρμογής, μήνυμα από τη μητέρα τους που τους ενημέρωνε ότι δεν θα πάει να τα δει, όπως είχαν κανονίσει.

«Θα πάμε στη Σούγια. Ως εκ τούτου, δεν θα έρθω σήμερα». Μια φράση που δεν συνήθιζε η ίδια να χρησιμοποιεί…

Πάντως, θεωρείται, σχεδόν βέβαιο, ότι ο Νορβηγός δεν έχει καταφέρει να φύγει από την Κρήτη, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι βρίσκονται μια ανάσα από τον εντοπισμό του.

Ο 48χρονος εκτιμάται ότι χρησιμοποιεί το κινητό 

Από το πόρισμα του ιατροδικαστή προκύπτει ότι ο χρόνος θανάτου είναι ή τις βραδινές ώρες της Τετάρτης, ή το μεσημέρι της Πέμπτης.

Το κινητό του θύματος όμως είναι στα χέρια του φερόμενου ως δράστη γιατί υπάρχει ανάρτηση από τον λογαριασμό της, αλλά και μήνυμα που έχει σταλεί χρόνο μεταγενέστερο της δολοφονίας της

Το βράδυ της Κυριακής η 16χρονη κόρη της έλαβε μια κλήση από τον λογαριασμό της μητέρας της, το σήκωσε ο αδερφός της, κι ήταν ο δράστης και φαίνεται να ομολόγησε ότι σκότωσε την μητέρα τους και σκόπευε να παραδοθεί την επόμενη ημέρα, κάτι που δεν έγινε τελικώς.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, στην κλήση μέσω messenger, ο ύποπτος καθύβρισε τον αδερφό, του είπε πράγματι ότι θα παραδοθεί και δεν το έπραξε. Οι αστυνομικοί θέτουν θέμα νηφαλιότητας και θεωρούν ότι αργά ή γρήγορα θα βρουν τα ίχνη του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ είχε προηγούμενα για μια πράξη στα τέλη του 2018 με τις αρχές της Εσθονίας. Δεν είναι γνωστό για ποια πράξη διώκεται.

Πρόκειται για έναν εξαιρετικά βίαιο άνθρωπο όταν κατανάλωνε αλκοόλ.

Είναι ασαφές το γιατί διώκεται από τις αρχές της Εσθονίας. Εξετάζεται το πού βρισκόταν στο τέλος του 2018 καθώς υπάρχει καταχώρηση που τον εμφανίζει να διαμένει σε διαμέρισμα στην οδό Μάρνης.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 19/01/2021

Ελλάδα