Ελλάδα

Σοφία Μπεκατώρου: Η γυναίκα σύμβολο που έσπασε το απόστημα

19.01.2021 | 20:06

Ένα συγκλονιστικό μήνυμα σε όσες γυναίκες έχουν πέσει θύμα βιασμού, ή σεξουαλικής κακοποίησης στέλνει η χρυσή ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, η οποία βρήκε το θάρρος και το κουράγιο να μιλήσει για τη δική της οδυνηρή εμπειρία. Η χρυσή ολυμπιονίκης αποκάλυψε ότι πριν δημοσιοποιήσει τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε μίλησε με τα δυο της παιδιά. Αύριο το πρωί η Σοφία Μπεκατώρου θα περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσει ύστερα από την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελίας.

Με ελπίδα. Με αυτή τη μαγική λέξη στη μάσκα αλλά και στη ψυχή συνάντησε η Σοφία Μπεκατωρου την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η χρυσή ιστιοπλόος κάλεσε όλες τις γυναίκες που έχουν δεχτεί οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής κακοποίησης να μιλήσουν.

Η ολυμπιονίκης μίλησε αποκλειστικά στην εφημερίδα ON TIME και στη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη και δήλωσε πως δεν ήταν καθόλου εύκολο να βγει δημόσια και να αποκαλύψει όσα οδυνηρά συνέβησαν το 1998 στην Ισπανία .

-Μετάνιωσες που δεν το είπε νωρίτερα;

«Δε μπορούσα να το πω νωρίτερα. Είναι οι καταστάσεις τέτοιες που το κλίμα δεν ευνοεί να μιλήσει κανένας. Χρειάζεται πολύς καιρός για να μπορέσει κάποιος να ζήσει με αυτό και να το πει δημοσίως.»

Στην ίδια συνέντευξη η Σοφία Μπεκατωρου αποκάλυψε ότι πριν δημοσιοποιήσει τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε μίλησε με τα δυο της παιδιά .

Τα παιδιά σου τι σου είπανε Σοφία.

«Έχω συζητήσει με τα παιδιά μου τους έχω εξηγήσει τι γίνεται και ήταν μια αφορμή και για μένα να μιλήσω για το θέμα της σεξουαλικότητας αλλά και της βίας και πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε , πως πρέπει να σεβόμαστε τα δικαιώματα του άλλου.»

Οι σκηνές αυτές περνούσαν όλα αυτά τα χρόνια από το μυαλό της χρυσής ιστιοπλόου. Είχε ζήσει τη φρίκη αλλά εκείνο το βράδυ δεν μίλησε. 23 χρόνια μετά βρήκε το θάρρος να ξεσκεπάσει όσα υπέστη σύμφωνα με την ίδια, από το υψηλόβαθμο στέλεχος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας Αριστείδη Αδαμόπουλο και έτσι να ανοίξει το κουβάρι των καταγγελιών .

Η δημόσια αποκάλυψη των εγκλημάτων θα επουλώσει πληγές τόνισε με νέα ανάρτηση της στο διαδίκτυο .

«Η νίκη και η επούλωση των πληγών από το έγκλημα αυτό, που δεν το γιατρεύει ο χρόνος , είναι η αποκάλυψη και η τιμωρία του».

Αύριο η Σοφία Μπεκατωρου θα καταθέσει στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών για όσα υποστηρίζει ότι συνέβησαν το 1998 σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη πόλη Πάλμα Ντε Μαγιόρκα.

Η 44χρονη πλέον Σοφία, μητέρα, ψυχολόγος, αλλά και προπονήτρια , κατάφερε να βγάλει από μέσα της όλα όσα τη στοίχειωναν. Και το μήνυμα της είναι δυνατό. Μιλάμε, και μιλάμε ανοιχτά ..

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 19/01/2021

Ελλάδα