Ελλάδα

Ζέφη Δημαδάμα: Οι καταγγελίες της για σεξουαλική παρενόχληση μέσα σε ασανσέρ

19.01.2021 | 20:49 Eνσωμάτωση

Οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου έδωσαν δύναμη και κουράγιο και σε άλλες γυναίκες να μιλήσουν για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η σεξουαλική παρενόχληση, η κακοποίηση, η βία είναι παντού, στον αθλητισμό, στην πολιτική, στο γραφείο, λέει η Ζέφη Δημαδάμα.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής μέσω της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», βάζει έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα αλληλεγγύης και γίνεται μία ακόμα φωνή που μιλά ανοιχτά για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από στέλεχος του κόμματος μέσα σε ασανσέρ. Η ταραχή της, την έκανε να σκεφτεί να εγκαταλείψει την πολιτική.

Όπως η ίδια αναφέρει, το περιστατικό συνέβη και σε εκείνη, όπως και στην Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου πριν από πολλά χρόνια. Το άτομο που την παρενόχλησε έχει αποσυρθεί από την πολιτική πριν από πολύ καιρό.

Η ίδια η κ. Δημαδάμα έχει αποκαλύψει μιλώντας στα «Παραπολιτικά» ότι ο άνθρωπος που την παρενόχλησε ήταν πρώην υπουργός που ανήκε στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

Να αποδοθεί δικαιοσύνη

Η Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε με τη Ζέφη Δημαδάμα και της εξέφρασε τη συμπαράστασή της. Το ΚΙΝ.ΑΛ δηλώνει ότι είναι δίπλα της στην προσπάθειά της να βοηθήσει να σπάσει η σιωπή και ζητά να πέσει φως και στην καταγγελία της.

Στόχος είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη, να σπάσει το απόστημα, τονίζει η Ζέφη Δημαδάμα. Κοινωνία και πολιτεία οφείλουν να σταθούν στο πλάι των γυναικών που έζησαν τον εφιάλτη της παρενόχλησης, της βίας, της κακοποίησης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/01/2021