Κόσμος

Ρίτσαρντ Ραμίρες: Ο κατά συρροή δολοφόνος του Λος Άντζελες

19.01.2021 | 18:03

Ήταν 31 Αυγούστου του 1985 όταν ο διαρρήκτης απαγωγέας, βιαστής και κατά συρροή δολοφόνος Ρίτσαρντ Ραμίρεζ συλλαμβάνεται.

Ο διαταραγμένος δολοφόνος επί έναν χρόνο είχε κλειδώσει τους κατοίκους του Λος Άντζελες μέσα στα σπίτι τους.

Έμπαινε κατά την διάρκεια της νύχτας μεσα σε σπίτια από παράθυρα και πόρτες. Σκοτωνε, βίαζε παιδιά και ηλικιωμένους. Έκλεβε και αποχωρούσε αφού άφηνε το σημάδι του. Ζωγράφιζε μια πεντάλφα.

Σε μια σπάνια συνέντευξη του αρνήθηκε να σχολιάσει οποιαδήποτε από τις πράξεις του χαμογελώντας ειρωνικά.

Η 6χρονη που κατέδωσε τον βιαστή της

«Είμαι καλά. Μεγάλωσα πίσω στο σχολείο, είμαι παντρεμένη, έχω οικογένεια. Δεν αφήνω ότι έζησα να με μετατρέψει σε αυτό που ήταν αυτός.

Σε μια αφοπλιστική αφήγηση η 41χρονη πλέον Αναστασία Χρονά αφηγείται σε σειρά δημοφιλούς πλατφόρμας τις στιγμές που έζησε στα χέρια ενός από τους πιο διαβόητους κατά συρροή δολοφόνους της αμερικανικής ιστορίας.

Η 6χρονη τότε Αναστασία πέρασε τον Ραμίρεζ για συγγενή της και χωρίς να φέρει αντισταση δέχθηκε να την πάρει αγκαλιά και να την βγάλει μισοκοιμισμένη από το σπίτι της.

Αφού της έδειξε το όπλο του τη μετέφερε μέσα σε έναν σάκο σε ένα βρώμικο σε ένα σκοτεινό όπου και την κακοποιούσε επί ώρες. κακοποίησή της για ώρες, ενώ το κοριτσάκι παρακαλούσε τον βασανιστή του να σταματήσει.

Η 6χρονη τότε Αναστασία ήταν η πρώτη που αναγνώρισε τον βιαστή όταν οι αρχές δημοσιοποίησαν την φωτογραφία του.

Ο Ραμίρεζ δικάστηκε για 13 δολοφονίες, 5 απόπειρες δολοφονιών, 11 βιασμούς και 14 διαρρήξεις, με τη δίκη να κρατά τρία χρόνια.

Ο Ρίτσαρντ Ραμίρεζ καταδικάστηκε εις θάνατον το 1989. Το 2013 πέθανε σε ηλικία 53 ετών στη φυλακή από λέμφωμα, ενώ περίμενε να εκτελεστεί η ποινή του.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 19/01/2021

Κόσμος