Ελλάδα

Νέες αποκαλύψεις για την σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή – Τί αλλάζει στο ΑΠΘ

19.01.2021 | 17:12 Eνσωμάτωση

Η κυρία Δήμητρα Κογκίδου, Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του ΑΠΘ, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης από καθηγητές του πανεπιστημίου που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

«Οι καταγγελίες αυτές δεν φτάνουν στην Επιτροπή Ισότητας των Φύλων.  Πρέπει να εγκαταστήσουμε το θεσμικό πλαίσιο όπως λέει και ο νόμος. Γιατί ο νόμος με τον οποίο ιδρύθηκαν οι επιτροπές περιλαμβάνει τον χειρισμό των υποθέσεων διακριτικής μεταχείρισης και παρενοχλητικής συμπεριφοράς.

Αυτή την στιγμή δεν έχουμε την αρμοδιότητα. Είμαστε στο κομβικό σημείο που θα πρέπει και το ΑΠΘ και όλα τα πανεπιστήμια να ακολουθήσουν αυτό το οποίο λέει ο νόμος της ίδρυσής μας καινα κάνουν τις ενέργειες που χρειάζονται ώστε να θωρακίσουν θεσμικά τα πανεπιστήμια», τόνισε.

«Συνήθως υπάρχει το blame the victing, ενοχοποίηση του θύματος. Αυτό είναι κομμάτι της κουλτούρας του βιασμού», υπογράμμισε σχετικά με την αποποίηση των ευθυνών του φερόμενου ως δράστη.

«Υπάρχει και μια υπόθεση, μια επώνυμη καταγγελία για καθηγητή Στο Ιστορίας κι Αρχαιολογίας. Έχουμε μιλήσει προσωπικά με την πρώην φοιτήτρια. Είναι κι άλλες δέκα, έχουμε μιλήσει και με τον πρύτανη», σημείωσε.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 19/01/2021