Καιρός

Στα λευκά έχουν ντυθεί τα ορεινά της χώρας – Πολικές θερμοκρασίες – Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός

17.01.2021 | 13:18

Στο ψυγείο έχει μπει η χώρα από χθες το βράδυ. Σήμερα το πρωί οι κάτοικοι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία ξύπνησαν βλέποντας από τα παράθυρο τους χιονισμένο το τοπίο χωρίς ωστόσο να σημειωθούν προβλήματα. Στο Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους να απολαύσουν το χιόνι και τον καθαρό ουρανό.

Με τα χέρια και με φτυάρια οι κάτοικοι στο Χορτιάτη προσπαθούν ξεθάψουν τα αυτοκίνητά τους από το χιόνι. Οι δρόμοι παρέμειναν ανοιχτοί. Εάν συνέχιζε η πυκνή χιονόπτωση ίσως κάποιοι να χρειάζονταν πέδιλα του σκι.

Στο Χορτιάτη βρίσκεται και μία ομάδα του Ερυθρού Σταυρού προκειμένου να παράσχει βοήθεια σε όποιον χρειαστεί. Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία το έστρωσε για τα καλά. Η περιοχή ντύθηκε στα λευκά δίνοντας την ευκαιρία για μία βόλτα.

Τα εκχιονιστικά του δήμου κατάφεραν να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Μαγικό τοπίο στα Τρίκαλα Κορινθίας. Ο καμβάς της φύσης. Με χιονισμένες τις πλαγιές γύρω από τη λίμνη Δόξα. Όταν πέφτει η νύχτα τα σπίτια από ψηλά φαίνονται σαν μικρά καντηλάκια μέσα στα ψηλά δέντρα γεμάτα χιόνι. Οι κάτοικοι περπατούν στα σοκάκια απολαμβάνοντας το Αλπικό τοπίο.

Στη Μυτιλήνη κάποιοι τολμηροί έκαναν μία βουτιά στη θάλασσα που ήταν σκεπασμένη από πυκνή ομίχλη. Ενώ κάποιο άλλοι προτίμησαν να κάνουν σερφ στα νερά του Θερμαϊκού.

Στη Θεσσαλονίκη, πολύς κόσμος μεταβαίνει στο Χορτιάτη για να απολαύσει το χιόνι. Ωστόσο άνδρες της αστυνομίας απαγορεύουν τη διέλευση, λόγω φαινομένων συνωστισμού.

Τρίτο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα αύριο, Δευτέρα, με ήπιες χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και πυκνότερες στην Πελοπόννησο.

Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο από την Τετάρτη.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 17/01/2021

Καιρός