Ελλάδα

Ιδρύεται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

17.01.2021 | 13:34 Eνσωμάτωση

Την ομαλοποίηση της λειτουργίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων φιλοδοξεί να εξασφαλίσει η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο που προβλέπει σύστημα ελεγχόμενης εισόδου, κάμερες και αστυνομικές ομάδες προστασίας των σχολών.

Συγκεκριμένα, τέλος στις σκηνές βίας στα Πανεπιστήμια με τους βανδαλισμούς τους τραμπουκισμούς ακόμα και τη διαπόμπευση των πρυτανικών αρχών , που έκαναν τον γύρο του κόσμου το τελευταίο διάστημα επιχειρεί να βάλει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το νομοσχέδιο καθιερώνει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία αλλά και την ηλεκτρονική κάρτα φοιτητή για την είσοδο στα ιδρύματα.

Η υπουργός Παιδείας μιλώντας στο MEGA Σαββατοκύριακο ξεκαθάρισε πως οι αστυνομικοί αυτοί δεν θα οπλοφορούν αλλά θα έχουν άλλα μέσα στη διάθεσή τους

Επιχειρώντας να απαντήσει στις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την παρουσία των αστυνομικών στα Πανεπιστήμια η Νίκη Κεραμέως είπε: «Τι ακριβώς προτείνουν να κάνουμε ότι δεν υπάρχει το πρόβλημα ή να γίνει ο πρύτανης ενδεχομένως ο αρχηγός της αστυνομίας. Δεν έχω ακούσει πουθενά να χτίζουν καθηγητές, πουθενά να παρατηρούνται αυτά τα φαινόμενα βίας και ανομίας».

Το νομοσχέδιο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εισαχθεί και να ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 17/01/2021