Ελλάδα

Επαναλειτουργεί αύριο το λιανεμπόριο – Τι θα ισχύσει

17.01.2021 | 13:23

Οι λοιμοξιωλόγοι έδωσαν το «πράσινο φως» για κανονικό άνοιγμα του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων, των κέντρων αισθητικής και ΚΤΕΟ από αύριο.

Εξαίρεση αποτελούν οι «κόκκινες» περιοχές, όπου τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away.

Ειδικότερα, τα πρώτα δειλά βήματα προς την «Ελευθερία» επιχειρεί η κυβέρνηση με την απόφασή της να απελευθερώσει το λιανικό εμπόριο με τον εμπορικό κόσμο να προσβλέπει στη διάσωση των επιχειρήσεων από την κίνηση της αγοράς.

Από, αύριο, Δευτέρα τα καταστήματα ανοίγουν και στα εμπορικά κέντρα από τις 07:00 το πρωί έως τις 08:00 το βράδυ. Τα μαγαζιά θα επιτρέπεται να υποδέχονται 4 πελάτες ανά100 τ.μ., με τον αριθμό να αυξάνεται για κάθε 25τ.μ. επιπλέον επιφάνειας.

Υπό το φόβο νέας έξαρσης της διασποράς του ιού με εικόνες συνωστισμού το sms 2 θα έχει διάρκεια 2 ώρες προκειμένου να γίνουν οι αγορές.

Ακόμα, από αύριο, ανοίγουν κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής για τα οποία δεν θα υπάρχει χρονικός περιορισμός των 2 ωρών στο γραπτό μήνυμα στο 13033.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι όλα μπορεί να ανατραπούν αν χαλαρώσουν τα μέτρα προστασίας.

Αναμονή για γυμνάσια και λύκεια

Τα μέτρα θα δοκιμαστούν παράλληλα με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων με τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων να συνεχίζουν όπως όλα δείχνουν και αυτό το μήνα την τηλεκπαίδευση.

Με click away θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι κόκκινες περιοχές που έχουν τεθεί σε αυστηρή καραντίνα.

Σε λειτουργία τίθενται, εκ νέου, από αύριο:

Kαταστήματα
Eμπορικά κέντρα
Eκπτωτικά χωριά
Kομμωτήρια
Kέντρα αισθητικής
ΚΤΕΟ

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 17/01/2021

Ελλάδα