Ελλάδα

Σε κάθε γωνία της Ελλάδας «ταξιδεύει» το εμβόλιο

17.01.2021 | 20:22

Διευκρινίσεις δίνει στο MEGA ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής για τον αριθμό των εμβολίων που θα λάβει η χώρα μας από κάθε εταιρία, τη στιγμή που η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά για τους άνω των 85 ετών. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέβασε στα ελληνικά τουίτ για την επιτυχή εξέλιξη της διαδικασίας στην χώρα μας, αφού σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα μέχρι τέλος Μαρτίου θα έχουν εμβολιστεί 2 εκατομμύρια πολίτες

Κύθηρα … Σάμος… Χίος… Σαντορίνη… Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας ελπίδα για έξοδο από τον εφιάλτη της πανδημίας.

Το εμβόλιο έφτασε μέχρι τον Ψηλορείτη, όπου κατοικεί ο κύριος Ανδρόνικος. Λεβέντης Κρητικός, ετών 100!

Ηλικιωμένοι σε όλη τη χώρα σηκώνουν τα μανίκια, για να εμβολιαστούν και να πάρουν πίσω τη ζωή τους.

Η επιχείρηση ελευθερία είναι σε πλήρη εξέλιξη. Ο εμβολιασμός έχει ξεκινήσει και φτάνει μέχρι τα ελληνικά νησιά, γράφει σε ανάρτησή της στο twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Στη Σύρο, τη Ρόδο και τη Χίο, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας λαμβάνουν το εμβόλιο για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους. Ο εμβολιασμός μας βοηθάει να παραμείνουμε ασφαλείς από την COVID-19»

Την Δευτέρα, 144 Κέντρα Υγείας προστίθενται στην πλατφόρμα με τα ραντεβού για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Σύμφωνα με κυβερνητικό σχεδιασμό, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα έχουν ανοίξει και τα 480 εμβολιαστικά κέντρα.

«έχουμε παραλάβει 427.000 δόσεις από τη Pfizer, περιμένουμε περίπου 20.000 από τη Moderna μέχρι τέλος Γενάρη, όσο προχωρά η εμβολιαστική αλυσίδα, τόσο θα ανοίγουν και τα εμβολιαστικά κέντρα»

Μέχρι χθες, περισσότεροι από 84.000 πολίτες είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

«Πρέπει να φτάσουμε το ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς το μήνα εάν θέλουμε μέχρι το καλοκαίρι να φτάσουμε στον στόχο της συλλογικής ανοησίας».

Τον επόμενο μήνα δημιουργούνται 4 μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Πειραιά, με δυνατότητα εμβολιασμού 20.000 πολιτών την ημέρα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν εμβολιαστεί 2 εκατομμύρια πολίτες μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 17/01/2021

Ελλάδα