Ελλάδα

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Κλειστά αύριο τα σχολεία σε Μακεδονία, Αττική & Λέσβο

17.01.2021 | 20:26

Η κακοκαιρία έχει ως αποτέλεσμα να κλείσουν αρκετές σχολικές μονάδες τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των παιδιών, κλειστά θα παραμείνουν αύριο νηπιαγωγεία και δημοτικά σε ορισμένους δήμους της Αττικής.

Συγκεκριμένα τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά είναι τα εξής: όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία στον δήμο Ωρωπού και Διονύσου.

Στον δήμο Αχαρνών κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Βαρυπόμπης, Θρακομακεδόνων και στο Ολυμπιακό Χωριό. Επίσης το 24ο δημοτικό και το 35ο νηπιαγωγείο στην περιοχή Πλάτωνα.

Στον δήμο Μαραθώνα κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Βαρνάβα και Γραμματικού.

Στον δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Βιλλίων και Ερυθρών.

Η Περιφέρεια Αττικής ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά δεδομένα θα επαναξιολογήσει την κατάσταση αύριο το πρωί, με στόχο να εξετάσει το ενδεχόμενο να κλείσουν σχολεία και σε άλλες περιοχές.

Κλειστά σχολεία και στην Μακεδονία

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε ορεινές περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω του παγετού και των προβλημάτων που προκάλεσε η σφοδρή χιονόπτωση στις μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα, κλειστές θα παραμείνουν οι μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον δήμο Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά και στην κοινότητα Χορτιάτη του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτης.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στους δήμους Βέροιας και Κιλκίς.

Στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής, στον δήμο Αριστοτέλη λόγω ολικού παγετού, κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία στις κοινότητες Αρναίας, Στανού, Παλαιοχωρίου, Νεοχωρίου, Βαρβάρας και Μεγάλης Παναγιάς. Στις υπόλοιπες κοινότητες του δήμου Αριστοτέλη τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον δήμο Πολυγύρου κλειστό θα παραμείνει το Δημοτικό Σχολείο Ζερβοχωρίων, ενώ οι σχολικές μονάδες που θα λειτουργήσουν θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στις 09.00.

Στην Πέλλα δε θα λειτουργήσουν το δημοτικό Σχολείο Αγίας Φωτεινής, το νηπιαγωγείο Αγίας Φωτεινής, το δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου, το νηπιαγωγείο Αγίου Αθανασίου, το δημοτικό Σχολείο ‘Αρνισσας, το νηπιαγωγείο ‘Αρνισσας, το δημοτικό Σχολείο Ζέρβης, το δημοτικό Σχολείο Κάτω Γραμματικού, το δημοτικό Σχολείο Παναγίτσας, το νηπιαγωγείο Παναγίτσας, το δημοτικό Σχολείο Περαίας, το νηπιαγωγείο Περαίας.

Κλείνουν για δύο ημέρες και τα σχολεία στον δήμο Καλαβρύτων

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, και μεθαύριο, Τρίτη, τα σχολεία στον δήμο Καλαβρύτων, λόγω της κακοκαιρίας.

Ποια σχολεία δε θα λειτουργήσουν στη Δυτική Λέσβο

Επίσης, με απόφαση του δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, δε θα λειτουργήσουν αύριο τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στα χωριά της Στύψης, της Κάπης, της Κλειούς, του Λεπέτυμνου, του Σκαλοχωρίου, της Βατούσας, της Φίλιας και των Χιδήρων.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 17/01/2021

Ελλάδα