Κόσμος

ΗΠΑ: Αντίστροφη μέτρηση για την ορκωμοσία Μπάιντεν – Σε εγρήγορση οι αρχές ασφαλείας

17.01.2021 | 06:05 Eνσωμάτωση

Τέσσερις μέρες πριν την ορκωμοσία και φαίνεται ότι άρχισαν ήδη τα όργανα, καθώς η αστυνομία συνέλαβε έναν ένοπλο άνδρα που προσπάθησε να περάσει με πλαστά έγγραφα από ένα από τα πολλά σημεία ελέγχου που έχουν στηθεί κοντά στο Καπιτώλιο.

Ο άνδρας προέρχεται από τη γειτονική πολιτεία της Βιρτζίνια, όπου η οπλοφορία είναι ελεύθερη, και εντοπίστηκε να κουβαλά ένα περίστροφο και περισσότερες από 500 σφαίρες.

Τώρα η πόλη συνεχίζει να μοιάζει με μια απέραντη στρατιωτική ζώνη και το FBI και η Εθνοφρουρά παραμένουν σε συναγερμό, καθώς το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν πολλές ζυμώσεις και γενικά επικρατεί ένας αναβρασμός στον ευρύτερο ακροδεξιό χώρο, έναν ετερόκλητο χώρο, ο οποίος είναι αμφίβολο ακόμα και αν ελέγχεται από τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ.

Έτσι παρά την πολύ καθυστερημένη έκκληση για ειρήνη που έκανε ο πρόεδρος, οι αμερικανικές αρχές θεωρούν ότι το κουτί της Πανδώρας έχει ανοίξει και ότι όλα πλέον είναι πιθανά.

Η ανησυχία που επικρατεί είναι μεγάλη, κάτι που πιστοποιείται και από την έρευνα της ομοσπονδιακής εισαγγελίας για την εισβολή στο Καπιτώλιο, η οποία έχει αποφανθεί ότι οι ταραξίες είχαν στόχο «να αιχμαλωτίσουν και να δολοφονήσουν εκλεγμένους αξιωματούχους».

Και μπορεί η κατάσταση να είναι κρίσιμη, ωστόσο ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν σταματάει να εκπλήσσει, καθώς επέλεξε να δει σήμερα στον Λευκό Οίκο έναν διάσημο τηλεπωλητή μαξιλαριών.

Κάποιοι σχολίασαν σκωπτικά ότι τα μαξιλάρια θα του χρειαστούν τώρα που θα φύγει από τον Λευκό Οίκο, φαίνεται, όμως, ότι ο τηλεπωλητής είχε κάποιες ιδέες για την επιβολή στρατιωτικού νόμου, τις οποίες ήθελε να τις μοιραστεί με τον πρόεδρο.

Μένουν, λοιπόν, τέσσερις μέρες ακόμα, να φανεί αν ο Ντόναλντ Τραμπ θα προλάβει για μια τελευταία ακόμα φορά να εκπλήξει.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 17/01/2021