Ελλάδα

Η επόμενη ημέρα για το λιανεμπόριο – Κούρεμα με… αποστάσεις, μάσκες και διευρυμένο ωράριο

17.01.2021 | 20:17

Η κλεψύδρα έχει γυρίσει για το πανηγυρικό άνοιγμα της αγοράς αύριο στις 7 το πρωί. Όλη μέρα σήμερα οι προετοιμασίες ήταν πυρετώδεις, ενώ δίνονται διευκρινήσεις της τελευταίας στιγμής για τον χρόνο που θα έχουμε στη διάθεσή μας για να πάμε σε κομμωτήρια, αλλά και το πιο περιορισμένο διάστημα που θα επιτρέπεται να κινηθούμε εκτός σπιτιού για αγορές.

Ετοιμάζουν τα ψαλίδια τους, τσεκάρουν τα πιστολάκια τους, τοποθετούν τα προϊόντα για τις βαφές και όλα έτοιμα να υποδεχθούν ξανά τους πελάτες τους προσαρμοσμένοι στα προβλεπόμενα μέτρα…

Για τα κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής ισχύει απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας 2 μέτρα. Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού και με μήνυμα με τον κωδικό 2 άλλα δεν ισχύει στο συγκεκριμένο κλάδο το χρονικό περιθώριο 2 ωρών, ενω υποχρεωτική είναι χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.

Το ωράριο λειτουργίας είναι προαιρετικό από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ. Σύμφωνα με τα τετραγωνικά θα δέχονται και τον αντίστοιχο αριθμό ατόμων. Δηλαδή Έως 100 τ.μ.4 άτομα και 1 άτομο για κάθε επιπλέον 25 τ.μ.

Τα καλά τους βάζουν και τα καταστήματα λιανεμπορίου. Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις…και οι εκπτώσεις που περιμένουν τους πελάτες… γενναίες!

Για όσους θα βγουν αύριο να κάνουν τα ψώνια τους θα πρέπει να γνωρίζουν πως κατά την έξοδο τους απο το σπίτι πρέπει να αποστείλουν μήνυμα με το κωδικό 2 και θα έχουν χρονικό περιθώριο 2 ωρών ενω η χρήση της μάσκας παραμένει υποχρεωτική.

Επίσης επιτρέπεται

Ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ.

Απόσταση ενάμισι μέτρου μεταξύ των ατόμων και τήρηση απόστασης δύο μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

Στο mega Σαββατοκύριακο μίλησε ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕΕ Γίωργος Καββαδίας για την εστίαση .

«Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες για τον χρόνο που θα παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα καθώς όπως έχει διαμηνύσει η κυβέρνηση σε περίπτωση που παρατηρηθεί αυξητική τάση των κρουσμάτων το λιανεμπόριο θα ξανακλείσει».

Τα εμπορεύματα βγήκαν από τις αποθήκες, το σήμα των εκπτώσεων μπήκε παντού και όλα είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τους πελάτες

Ο κόσμος θα στέλνει SMS με τον κωδικό 2 και θα έχει στη διάθεσή του δύο ώρες, περιορισμός που δεν ισχύει για τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 17/01/2021

Ελλάδα