Υγεία

Λιανεμπόριο και κορωνοϊός: Τι λένε οι ειδικοί για το άνοιγμα της αγοράς

16.01.2021 | 08:46

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο καθηγητής πνευμονολογίας – εντατικής θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και την προετοιμασία της χώρας για ένα τρίτο κύμα πανδημίας.

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, καμία ανθρώπινη δραστηριότητα δεν είναι ασφαλής, καθώς ευνοεί τη μετάδοση του ιού. Ωστόσο, οι συνθήκες από Δευτέρα είναι αναγκαίες και εφικτές, καθώς τα στοιχεία δείχνουν μια ικανοποιητική πορεία.

Υπάρχει επίγνωση του κινδύνου και της αυστηρής τήρησης των μέτρων που απαιτείται για να είναι κατά το δυνατόν δυνατή η δραστηριοποίηση, επεσήμανε.

Από την πλευρά του ο κ. Βασιλακόπουλος δήλωσε σύμφωνος με το άνοιγμα του λιανεμπορίου και υποστήριξε πως αν είμαστε πραγματικά προσεκτικοί, τότε αντικειμενικά οι δραστηριότητες μπορούν να ανοίξουν με διαχειρίσιμη αύξηση των κρουσμάτων.

«Θα γίνεται ένα βήμα τη φορά», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος. «Έγινε η αρχή με τα δημοτικά και τώρα με το λιανεμπόριο. Προχωρούμε με προσοχή και αν χρειαστεί θα ξανακλείσουμε», συμπλήρωσε.

Ο κ. Βασιλακόπουλος μίλησε για τις εντατικές λέγοντας πως τα πράγματα εκεί είναι καλύτερα. Ωστόσο πρέπει να φροντίσουμε ο κόσμος να μην πηγαίνει στην εντατική θεραπεία, καθώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει επαρκές επιστημονικό δυναμικό για να λειτουργήσουν περισσότερες κλίνες.

Αυτό που χρειάζεται είναι να ενισχυθεί επαρκώς ο χώρος της εντατικής, το κομμάτι της νοσοκομειακής φροντίδας και οι πνευμονολογικές κλινικές.

 

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 16/01/2021

Υγεία