Ελλάδα

Ξυλοδαρμός στο μετρό: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στα δύο ανήλικα αδέλφια

16.01.2021 | 20:00

48 ώρες μετα τον άγριο ξυλοδαρμό του 53χρονου σταθμάρχη στο μετρό της Ομόνοιας η Αστυνομία κατάφερε και συνέλαβε τους δυο ανήλικους δράστες της άγριας επίθεσης.

Τα δυο αδέλφια, 15 και 17 ετών, που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό φορώντας χειροπέδες φτάνουν στα δικαστήρια.

Δυο ημέρες μετά την άγρια επίθεση του 53χρονου που σόκαρε το πανελλήνιο η αστυνομία τους εντόπισε και τους οδήγησε στη δικαιοσύνη.

Για την υπόθεση έχει συλληφθεί και ένας ειδικός φρουρός που κατηγορείται ότι τους έδινε συμβουλές για να αποφύγουν τη σύλληψη.

Ο σταθμάρχης ο οποίος έχει κατάγματα σε μύτη, πλευρά και γνάθο, τους αναγνώρισε με βεβαιότητα.

Φορώντας τα ίδια μαύρα μπουφάν με τα οποία έχουν καταγραφεί το μεσημέρι της Τετάρτης να γρονθοκοπούν και να κλωτσούν τον 53χρονο οι ανήλικοι έφτασαν στην Ευέλπιδων. Αρνούνται όσα κατέθεσε ο σταθμάρχης και υποστηρίζουν πως εκείνος τους επιτέθηκε και μίλησε άσχημα για την οικογένεια τους.

Ο Εισαγγελέας τους ασκήσε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Επιπλέον κατηγορούνται και για απείθεια καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Τις δυο ημέρες που οι ανήλικοι απέφευγαν την σύλληψη το κατάφεραν χάρη στις συμβουλές που έλαβαν από έναν ειδικό φρουρό.

Ο αστυνομικός δέχτηκε τηλεφώνημα από την μητέρα των δυο δραστών όμως όχι μόνο δεν ενημέρωσε όπως όφειλε την υπηρεσία του αλλά έφτασε στο σημείο να δίνει συμβουλές στους ανήλικους.

Τους είπε να μην κυκλοφορούν στους δρόμους και να κρυφτούν στο σπίτι τους για να μην συλληφθούν.

Οι δυο ανήλικοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη, ενώ μέχρι να οδηγηθούν στον ανακριτή θα κρτατούνται στη ΓΑΔΑ.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 16/01/2021

Ελλάδα