Ελλάδα

Επίθεση στο μετρό: Στη δικαιοσύνη ο αστυνομικός που βοήθησε τους δράστες – Θα πέσουν στα «μαλακά»

16.01.2021 | 06:57

Ταυτοποιήθηκαν και προσήχθησαν στην Ασφάλεια οι δύο δράστες της άγριας επίθεσης στο μετρό που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Πρόκειται για δύο Έλληνες, αδέρφια 15 και 17 ετών από το Περιστέρι. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Οι κάμερες στο μετρό της Ομόνοιας είχαν καταγράψει ολοφάνερα τα πρόσωπα των δραστών της άγριας επίθεσης σε βάρος του σταθμάρχη και έτσι η Αστυνομία προχώρησε στην ταυτοποίησή τους.

Οι δράστες φορούσαν παρόμοια ρούχα, ενώ είχαν ίδιο σωματότυπο. Ο ένας από τους δύο έμοιαζε πιο «έμπειρος» σε επιθέσεις από τον τρόπο που χτυπάει, ενώ ο δεύτερος δράστης μοιάζει να συνδράμει «επικουρικά».

Οι δύο νεαροί δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν. Η προσαγωγή τους έγινε έξω από το σπίτι τους, όπου κρύβονταν μετά την επίθεση για να αποφύγουν τη σύλληψη. Ακόμα δεν έχουν παραδεχτεί την πράξη τους.

Μάλιστα, συνελήφθη και ένας ειδικός φρουρός, ο οποίος φαίνεται να «κάλυπτε» τους δύο νεαρούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν γείτονας των δραστών και προσφέρθηκε να τους βοηθήσει ενημερώνοντάς τους για τις κινήσεις της Αστυνομίας προκειμένου να μην εντοπιστούν.

Σύμφωνα με τον Στράτο Μαυροειδάκο, Γ.Γ. Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών, ο συγκεκριμένος αστυνομικός έχει συλληφθεί και αναμένεται να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη.

Ο κ. Μαυροειδάκος, αφού έδωσε συγχαρητήρια στην αστυνομία για τη σύλληψη των δραστών, σημείωσε ότι ενέργεια του συναδέλφου του να τους βοηθήσει να αποφύγουν τη σύλληψη είναι κατακριτέα.

Από τη μεριά του ο Σπύρος Δημητρίου, δικηγόρος, σημείωσε ότι «δυστυχώς δε θα πάθουν τίποτα», οι δύο συλληφθέντες καθώς είναι ανήλικοι και «αυτό που προβλέπει ο νόμος είναι να επιβληθούν αναμορφωτικά μέτρα».

Καθημερινότητα οι πράξεις βίας

«Καθημερινά» χαρακτήρισε τα περιστατικά βίας και ανομίας στα σταθερά μέσα τροχιάς ο Άκης Πάστρας, Γ.Γ. Συνδικάτου Σταθμαρχών ΣΤΑΣΥ.

Σύμφωνα με τον κ. Πάστρα, οι υπάλληλοι του μετρό έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με περιστατικά βίας από επιβάτες και σε αυτό συντελεί και η ελλιπής αστυνόμευση που υπάρχει στους σταθμούς.

«Είναι καθημερινά τα περιστατικά, απλά αυτή τη φορά υπήρξε το βίντεο από συμπολίτη μας».

Ο κ. Πάστρας όπως και ο κ. Μαυροειδάκος επισήμαναν ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η αστυνόμευση στα ΜΜΜ προκειμένου να προληφθούν παρόμοια περιστατικά.

Παραμένει στα 300 ευρώ το πρόστιμο για παράβαση των μέτρων

Την ίδια στιγμή, σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η ανακοίνωση του πρωθυπουργού χθες από τη Βουλή, σχετικά με αύξηση του προστίμου από 300 στα 500 ευρώ για παράβαση των μέτρων του κορωνοϊού.

Μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν, το μέτρο αποσύρθηκε για δέκα μέρες και θα επανεξεταστεί η εφαρμογή του.

«Σκοπός των προστίμων είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας», επισήμανε ο κ. Δημητρίου, σημειώνοντας ωστόσο πως το πρόστιμο των 500 ευρώ «ξεφεύγει» από τα πλαίσια της αναλογικότητας.

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 16/01/2021

Ελλάδα