Πολιτική

Οι «τουρκοφάγοι», η αντιπολίτευση της «περικεφαλαίας» και η πανδημία

14.01.2021 | 10:01 Eνσωμάτωση

Πολιτική αντιπαράθεση για τα ελληνοτουρκικά και τη διαχείριση της πανδημίας είχαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Σχολιάζοντας την επανέναρξη των ελληνοτουρκικών διερευνητικών επαφών, η κ. Βούλτεψη υποστήριξε ότι η διαδικασία δεν συνιστά διάλογο.

«Δεν πρόκειται περί διαλόγου. Είναι κύκλος διερευνητικών επαφών. Συζητείται τι θα μπορούσε να συζητηθεί. Προσπάθεια να δούμε τι θα μπορούσε να συζητηθεί. Η Ελλάδα έχει ένα θέμα, η Τουρκία βάζει πολλά» είπε.

Στη συνέχεια, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «τουρκοφάγους» και «Νικηταράδες».

«NAVTEX για το Καστελλόριζο εκδίδονταν και εκδίδονται πολύ συχνά. ΝAVTEX είχε εκδοθεί και τον Νοέμβριο του 2015, όταν ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε την Τουρκία ως πρωθυπουργός. To 2017 οι Τούρκοι εμπόδισαν τον Τσίπρα να προσγειωθεί στην Ρόδο όταν πήγαινε στο Ιράν. Έτσι, έκανε άλλη διαδρομή» ανέφερε.

Και συνέχισε: «Υπήρξε (σ.σ. επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) εμβολισμός ελληνικού πλοίο από τουρκικό. Ενώ για το περιστατικό με το Barbaros βγήκε ανακοίνωση ότι δεν συνέβη τίποτα. Τότε ο Τσίπρας ήταν στο ΕΣυμβούλιο, και δεν έκανε μια νύξη».

«Ήρθε τουρκική φρεγάτα στο κάβοντορο επί Τσίπρα» σημείωσε η υφυπουργός, λέγοντας ότι «δεν ανέχομαι να κάνουν τους τουρκοφάγους αυτοί που παριστάνουν ότι δεν συνέβησαν όλα αυτά και παριστάνουν ότι έδωσαν μεγάλη μάχη. Νικηταράδες μεγάλοι» κατέληξε.

Ακόμα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, διότι όπως είπε, ενώ ζητά επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας «δεν ψηφίσατε το νόμο για τις επιτάξεις, το επίδομα για τους γιατρούς. Κοροϊδεύετε την κοινωνία».

Τέλος, επισήμανε, πως ενώ ο Αλέξης Τσίπρας μιλά με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, «λέει ότι δεν έχει εικόνα και ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας».

Πρέσπες, αντιπολίτευση περικεφαλαίας και πατέντα

Η Ελλάδα μπορεί να πετυχαίνει διπλωματικές νίκες όταν έχει σχέδιο και συμμαχίες υποστήριξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τέτοια περίπτωση αποτέλεσε η Συμφωνία των Πρεσπών, όπου «ήταν κεντρική διπλωματική ήττα της ατζέντας Ερντογάν στα Βαλκάνια».

«Η λύση είναι στο διάλογο. Από εμάς δεν θα δείτε αντιπολίτευση της περικεφαλαίας» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «ορίζοντας του διαλόγου είναι και το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Στηρίζουμε την κυβέρνηση στον διάλογο. Να μη δεχθεί ατζέντα για γκρίζες ζώνες και αναθεώρηση συμβάσεων».

Επιπλέον κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, λέγοντας ότι «το ζήτημα του εμβολιασμού φωτίζει ένα από τα μεγάλα λήθη της κυβέρνησης».

Έκανε λόγο για μη ύπαρξη εμβολιαστικών κέντρων, δηλώνοντας ότι έπρεπε να έχει γίνει επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας.

Τέλος, τόνισε, ότι ανεξαρτήτως του αν θα ανοίξει ή όχι την Δευτέρα, το λιανεμπόριο χρειάζεται μέτρα στήριξης.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 14/01/2021