Υγεία

Πότε θα κάνουν το εμβόλιο οι 70άρηδες και οι 60άρηδες

13.01.2021 | 17:09 Eνσωμάτωση

Το MEGA με βάση τα στοιχεία του προγραμματισμού που έχει δώσει η κυβέρνηση έκανε τους υπολογισμούς για το πότε θα γίνει ο εμβολιασμός με βάση τις ηλικιακές ομάδες.

Έγινε, το απόγευμα της Δευτέρας, η εκκίνηση της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό των πολιτών, ξεκινώντας από τα άτομα άνω των 85 ετών, τα οποία πλέον μετρούν αντίστροφα μέχρι να λάβουν την πρώτη δόση, στις 16 Ιανουαρίου. Αρχικά στα νοσοκομεία και στη συνέχεια στα εμβολιαστικά κέντρα.

Το MEGA με βάση τα στοιχεία του προγραμματισμού που έχει δώσει η κυβέρνηση, έκανε τους υπολογισμούς για το πότε θα γίνει ο εμβολιασμός με βάση τις ηλικιακές ομάδες.

Εκτιμάται ότι για τα άτομα άνω των 85 (οι οποίοι είναι περίπου μισό εκατ.) για να εμβολιαστούν θα χρειαστεί ολόκληρος ο Γενάρης κι ενδεχομένως ένα μέρος του Φεβρουαρίου.

Τον Φεβρουάριο θα έχουμε εμβολιασμό των 75 και πάνω.

Περιμένουμε μέχρι τέλος Μαρτίου να έχουμε παραλάβει περίπου 2 εκατ. εμβόλια της Pfizer και της Moderna. Έτσι εκτιμάται ότι μέχρι τέλος Μαρτίου θα έχουν εμβολιαστεί 2 εκατομμύρια άνθρωποι.

Μάρτιο και Απρίλιου θα εμβολιαστούν οι 65 και πάνω, ενώ Απρίλιο και Μάϊο υπολογίζεται να έρθει η σειρά των 55 και άνω.

Φυσικά όλα εξαρτώνται από τις δόσεις που θα πάρουμε αλλά και τη δυνατότητα να εμβολιαστεί σε συγκεκριμένους τρόπους τον πληθυσμό, ξεπερνώντας τα όποια εμπόδια προκύψουν στην διαδικασία.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 13/01/2021