Κόσμος

Κλιματική κρίση: Οι ευρωπαίοι θα ελαττώσουν τα αεροπορικά ταξίδια

12.01.2021 | 14:02 Eνσωμάτωση

Λιγότερα αεροπορικά ταξίδια είναι πρόθυμοι να πραγματοποιήσουν 7 στους 10 Ευρωπαίους, μόλις αρθούν τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Τι κι αν τα έχουν στερηθεί όσο ποτέ άλλοτε λόγω της κατάστασης;

Στόχος τους είναι να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, βάζοντας τον πλανήτη σε προτεραιότητα. Επιπλέον, σκοπεύουν να καταναλώνουν λιγότερο κρέας προς όφελος του περιβάλλοντος.

Οι πολίτες νιώθουν τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής και θέλουν η κλιματική κρίση να αντιμετωπιστεί με πρωτοφανή δράση.

Τα lockdowns που επιβλήθηκαν και καθήλωσαν τα αεροσκάφη στο έδαφος είχαν ως αποτελέσματα τη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίων του άνθρακα το 2020 συγκριτικά με τα τελευταία χρόνια.

Για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει ένα μεγάλο πακέτο νέων πολιτικών.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, μπορεί να βοηθήσει τους πολίτες να υιοθετήσουν φιλικές προς το περιβάλλον συνήθειες με τη χρηματοδότηση καθαρών μεταφορών με χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

Μόνο στην Ευρώπη, οι μεταφορές ευθύνονται για το 25% των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ποσοστό που πρέπει να μειωθεί άμεσα προκειμένου να αποφευχθεί μια μελλοντική αύξηση της θερμοκρασίας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 12/01/2021