Κόσμος

ΗΠΑ : Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ουάσιγκτον ενόψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν

12.01.2021 | 18:23 Eνσωμάτωση

O Nτόναλντ Τραμπ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ουάσιγκτον και ενισχύει την ασφάλεια μέχρι την ορκωμοσία Μπάϊντεν τη στιγμή που το FBI προειδοποίησε για πιθανές εξεγέρσεις σε όλες τις αμερικανικές πολιτείες

Δραματικές θα είναι οι επόμενες 8 μέρες για την Ουάσιγκτον μέχρι την ορκωμοσία Μπάιντεν

Η αμερικανική πρωτεύουσα θυμίζει ήδη στρατικοποιημένη ζώνη με περισσότερους από 13 χιλιάδες άνδρες της εθνικής ασφαλείας

Το FBI προειδοποίησε το προσωπικό του για πιθανές εξεγέρσεις και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ πριν από την ημέρα της ορκωμοσίας αλλά και τρία σχέδια επίθεσης στο Καπιτώλιο.

Ήδη λαμβάνονται μέτρα και στα Καπιτώλια και των άλλων πολιτειών.

Απειλές, όπλα και οσμή εμφυλίου

Μέλη μη κατονομαζόμενης ένοπλης ομάδας φέρονται ότι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Ουάσιγκτον στις 16 Ιανουαρίου απειλώντας με εξέγερση αν γίνει προσπάθεια να απομακρυνθεί ο Ντόναλντ Τραμπ από το αξίωμά του.

Ενδεικτικό, το ανώνυμο ηχητικό μήνυμα στον τηλεφωνητή του βουλευτή των Δημοκρατικών.

Η διαδικασία για την δεύτερη παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ, αυτή τη φορά για υποκίνηση εξέγερσης, έχει ήδη αρχίσει. Στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι Δημοκρατικοί παρουσίασαν το σχετικό άρθρο, που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο.

Θεωρείται, άλλωστε, απίθανο να περάσει το έτερο ψήφισμα, με το οποίο οι Δημοκρατικοί ζητούν από τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και το υπουργικό συμβούλιο να παύσουν τον απερχόμενο πρόεδρο, επικαλούμενοι την 25η Τροπολογία.

Σύμφωνα με διαρροές, ο απερχόμενος πρόεδρος από τη μία παραδέχθηκε κατ’ ιδίαν μέρος της ευθύνης για τα έκτροπα στο Καπιτώλιο. Και από την άλλη, ισχυρίστηκε ψευδώς ότι για τα επεισόδια ευθύνονται μέλη του αντιφασιστικού κινήματος Antifa. Την τιμωρία των πραγματικών ενόχων ζήτησε ξανά ο εκλεγμένος πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Πρώτη εμφάνιση Τραμπ μετά τον απόκλεισμο του από το twitter

Αμετανόητος παρουσιάστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, έκανε δηλώσεις, χαρακτήρισε την διαδικασία καθαίρεσείς του «κυνήγι μαγισσών», ενώ για το twitter σημείωσε ότι αποτελεί «παραβίαση της ελευθερίας». Την ίδια στιγμή κλίμα εμφυλίου επικρατεί στις ΗΠΑ.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 12/01/2021