Οικονομία

Τελευταία προθεσία για το επίδομα θέρμανσης – Τα «αγκάθια» της επιστρεπτέας προκαταβολής

11.01.2021 | 08:11

Μέχρι σήμερα Δευτέρα έχουν προθεσμία οι δικαιούχοι, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για το επίδομα θέρμανσης.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, το οποίο για πρώτη φορά θα καλύψει, εκτός τους πετρελαίου, και φυσικό αέριο και ξύλα-πέλετ για τις ορεινές και αραιοκατοικημένες περιοχές, θα λάβουν ποσά ύψους 80 ευρώ έως 650 ευρώ.

Οι πληρωμές θα γίνουν τον Ιανουάριο, ενώ για να λάβει κάποιος το σύνολο του επιδόματος, θα πρέπει να έχει αγοράσει καύσιμο τουλάχιστον διπλάσιας αξίας. Όσοι καλύψουν το σύνολο των αναγκαίων τιμολογίων, θα λάβουν το σύνολο του επιδόματος που δικαιούνται.

Οι υπόλοιποι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν συμπληρωματικά τιμολόγια έως τον Φεβρουάριο – Μάρτιο, οπότε και θα ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα.

Πληρωμή επιδόματος

Ξεκινούν αύριοι οι πληρωμές για τους εργαζόμενους των κλειστών και των πληττόμενων επιχειρήσεων του Δεκεμβρίου.

Δώρο Χριστουγέννων

Το τρίτο δεκαήμερο του μήνα αναμένεται να λάβουν το δώρο Χριστουγέννων οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν σε αναστολή τον Δεκέμβριο.

«Γέφυρα 2»

Έρχεται νέο πρόγραμμα «Γέφυρα 2».

Πρόκεται για το πρόγραμμα επιδότησης για τις δόσεις επιχειρηματικών δανείων.

Θα αφορά: ελεύθερους επαγγελματίες, μικρομεσαίες & ατομικές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία

Αναμένεται μετά το Μάρτιο, ενώ υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση είναι για εννιά μήνες, ενώ το ανώτατο ύψος επιδότησης είναι 90%.

Τι λένε οι ειδικοί στο MEGA

Προβλήματα με την επιστρεπτέα προκαταβολή ανακύπτουν για τις επιχειρήσεις.

Κι αυτό, γιατί όπως εξήγησε στο MEGA, η Πρόεδρος των Λογιστών της Ξάνθης Ειρήνη Αμπατζίδου Αθανασιάδου, οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να κάνουν εκκαθαρίσεις μέχρι 15 Ιανουαρίου, ώστε να μπορούν στη συνέχεια να λάβουν το χρηματοδοτικό αυτό εργαλείο.

«Θέλει παράταση ή να δοθεί η δυνατότητα να ξανά υποβάλλουμε τα έσοδα των επιχειρήσεων» σημείωσε, εξηγώντας ότι το ζήτημα αφορά και την ένταξη στο πρόγραμμα «Γέφυρα».

Από την πλευρά του, ο φοροτεχνικός Ευάγγελος Αμπελιώτης, τόνισε ότι ότι πρέπει να δοθεί παράταση στις επιχειρήσεις για να υποβάλλουν τα έσοδά τους αλλά όχι μέχρι τον Φεβρουάριο.

«Να μπορεί να γίνει διόρθωση. Να υποβάλλει η εταιρεία τα δεδομένα της, αλλά να μπορεί να κάνει διόρθωση, ώστε να πάρει την χρηματοδότηση» σημείωσε.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να μην συμψηφιστούν η τέταρτη και η πέμπτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 11/01/2021

Οικονομία