Ελλάδα

Σχολεία: Επιστροφή στα θρανία με χαμόγελα & μάσκες

11.01.2021 | 16:55 Eνσωμάτωση

Κρατώντας του γονείς τους από το χέρι, που με δυσκολία τους αποχωρίστηκαν δίνοντάς τους φιλιά και αγκαλιές, οι μικροί μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες μετά από 2 μήνες.

Και αν οι μαθητές ξεσυνήθισαν το πρωινό ξύπνημα, η χρήση της μάσκας γίνεται πλέον μηχανικά.

Η προσέλευση των μαθητών έγινε κλιμακωτά ανά 5 και από διαφορετικές εισόδους, ανάλογα με την τάξη και την ενημέρωση που είχαν λάβει οι γονείς από τον διευθυντή για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Αν και υπήρξαν οι αργοπορημένοι, το μάθημα ξεκίνησε κανονικά χωρίς απουσίες και όλους τους μαθητές στις θέσεις τους.

Ανοιχτά παράθυρα & κουβέρτες

Η λειτουργία του σχολείου στην εποχή του κορωνοϊού γνωστή, με επιπλέον μέτρο προφύλαξης τον υποχρεωτικό αερισμό των αιθουσών.

Κουβέρτες στις σχολικές τσάντες, κουβέρτες μέσα σε πλαστικές σακούλες, κουβέρτες μέσα σε χάρτινες τσάντες, ακόμα και σε μεγάλα κουτιά.

Με αυτά τα μάλλινα σκεπάσματα επέστρεψαν στο σχολείο οι μαθητές του δεύτερου δημοτικού Χαλάστρας στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από οδηγία που δόθηκε από τη διευθύντρια του σχολείου, έτσι ώστε τα παιδιά να μην κρυώνουν κατά τη διάρκεια του μαθήματος που πλέον θα γίνεται με ανοιχτά παράθυρα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, οι κουβέρτες θα παραμένουν στις σχολικές αίθουσες και στο τέλος κάθε εβδομάδας θα πηγαίνουν στο σπίτι για πλύσιμο.

Αν και οι περισσότεροι γονείς μαζί με τις μάσκες, τα αντισηπτικά και τα σχολικά βιβλία, έδωσαν και στα παιδιά τους τις απαραίτητες κουβέρτες, υπήρξαν και κάποιοι που το θεώρησαν υπερβολικό.

Ερωτώμενος για το περιστατικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, απάντησε ότι το υπουργείο Παιδείας σκοπεύει να ξεκινήσει έρευνα για την απόφαση του σχολείου να προτρέψει τους μαθητές να φέρουν κουβέρτες στο μάθημα.

Φυσικά από το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων δεν έλειπαν και τα προβλήματα.

Στο 6ο νηπιαγωγείο της Κέρκυρας από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός σε μαθητές όταν έπεσαν σοβάδες από το ταβάνι του κτιρίου.
Η κατάρρευση έγινε σε αίθουσα διδασκαλίας την ώρα του διαλείμματος και έτσι δεν τραυματίστηκε κανένα παιδί.

Το νηπιαγωγείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες προκειμένου να επισκευαστούν όλες οι ζημιές.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 11/01/2021