Ελλάδα

Ειδικοί και κυβέρνηση ζυγίζουν τα επόμενα μέτρα

11.01.2021 | 16:48 Eνσωμάτωση

Με φόντο το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων οι ειδικοί σπεύδουν να πατήσουν φρένο στα σενάρια επανόδου στην κανονικότητα. Ο φόβος τους είναι πως ένα βιαστικό άνοιγμα θα εκτοξεύσει τα κρούσματα και για αυτό ζητούν τα επόμενα βήματα να γίνουν ένα την φορά.

Οι εικόνες από την σημερινή κίνηση στους δρόμους και πάλι μόνο λοκντανουν δεν θυμίζουν .Τους ειδικούς προβλημάτιζι και η έξαρση κρουσμάτων σε πολίτες που δεν τήρησαν τα μέτρα τα Χριστούγενα. Οι αποστάσεις και οι μάσκες είναι απαραίτητες για να μην υπάρξη εκτόξευση κροσυμάτων θα πει η Μίνα Γκάγκα.

To άνοιγμα της αγοράς είναι στα επόμενα βήματα που θα πάρει η κυβέρνηση σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας πάντως πως το άνοιγμα των καταστημάτων θα γίνει με αυστηρά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοιού.

«Έχουμε ένα σχέδιο που εφόσον μπορούμε να το εφαρμόσουμε ο κλάδος της ένδυσης και της υπόδησης θα πάρει πολύ μεγάλη προτεραιότητα , είπαμε πράγματι ο κλάδος της ένδυσης και της υπόδησης έχει πληγεί.»

Να μην βιαστούμε και την πατήσουμε όπως οι Άγγλοι λέει από την άλλη ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος που σημειώνει πως τα παθήματα πρέπει να γίνουν μαθήματα.

«Είδατε τι γίνεται στο εξωτερικό προσπάθησαν να ανοίξουν την οικονομία επομένως όλα αυτά πρέπει να μας δίνουν το μήνυμα να είμαστε προσεκτικοί.»

Οι τελικές αποφάσεις σε κάθε περίπτωση θα ληφθούν την Παράσκευή όπβς θα γίνεται από εδώ και πέρα κάθε παρασκευη οπότε και θα αποφασίονται τα νέα μέτρα.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ρίχνει όλη της την προσπάθεια στην δημιουργεία ενός τείχους απέναντι στον κορωνοίο με την αύξηση των εμβολιασμών. Ήδη τρέχει η διαφημιστική καμάνια που βλέπουμε και οι άνω των 85 ξεκινούν να εμβολιάζονται.

60.000 άνω των 85 στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν προτεινόμενα ραντεβού αν δεν είναι ιμπορούν emvolio.gov.gr ή φαρμακεια ή ΚΕΠ.

Έτοιμοι να βοηθήσουν τους άνω των 85 να κλέισουν το ραντεβού τους ή και να το αλλάξουν ως και 72 ώρες πριν το καθορισμένο με άλλη ημεροπμηνία ή ώρα δηλώνουν οι φαρμακοποιοί.

Ήδη τα τηλέφωνα στα φαρμακεία χτυπούν ασταμάτητα από πολίτες που θέλουν να κλέισουν το ραντεβού τους

Ραντεβού δεν μπορούν να κλείσουν οι κάτω των 85 ούτε χρειάζεται να κλειοσυν ρταντεβού μέσω ΚΕΠ ή φαρμακείου όσοι έχουν γραφτει στην άυλη συνταγογραφηση αφού θα ολοκληρωσουν την διαδικασία μέσω του κινητού τους

Να μην τρέξοιυν οι κάτω των 85 ούτε αυτοί που έχουν αυλη…

Τα προβλήματα πάντως δεν λείπουν σύμφωνα με φαρμακοποιούς στην Πάτρα καθώς όπως λένε υπάρχουν στην πλατφόρμα.

Παράλληλα τονίζεται πως η πλατφόρμα αν κλειδώσει το ραντεβου και ο ασφαλισμένος θέλει να αλλάξει λόγο μετακόμισηςη ή άλλου προβλήματος το εμβολιαστικό κέντρο αυτό δεν μπορεί να γίνει σε δίαστημα μικρότερο των 72 ωρών από το ρανετεβού.

Επί ποδός οι λοιμωξιολόγοι

Οι ειδικοί ακόμη δεν έχουν στα χέρια τους συγκεντρωμένα τα επιδημιολογικά δεδομένα που με βεβαιότητα να αποδεικνύουν πως είμαστε αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση και πως η χαλάρωση των εορτών επηρέασαν τους σκληρούς δείκτες. Αυτά τα δεδομένα θα επηρεάσουν τα επόμενα βήματα.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 11/01/2021