Ελλάδα

Χαριστική βολή στους εμπόρους η αναβολή του click away

08.01.2021 | 19:58

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου. Όμως θα είναι διαφορετικές, αφού εκκινούν με κλειστά μαγαζιά. Οι παρασπονδίες κατά τη διάρκεια των εορτών και η ανοχή σε αυτές οδήγησαν τους ειδικούς να διαφωνήσουν με το άνοιγμα των καταστημάτων ακόμα και με click away! Έμποροι μιλούν στο MEGA και περιγράφουν μία εικόνα καταστροφής.

Οι επιχειρηματίες δεν θα ανεβάσουν ρολά στα καταστήματά τους τη Δευτέρα μαζί με το άνοιγμα των σχολείων, καθώς οι λοιμωξιολόγοι δεν έδωσαν το «πράσινο φως».

«Είναι τραγικές οι στιγμές που ζούμε, δε ξέρουμε ποιο είναι το αύριο. Δεν είναι μόνο οι υποχρεώσεις του ενοικίου. Το εμπόρευμα ποιος θα το καλύψει, που είναι εποχιακό;»

Σύμφωνα με στοιχεία του εμπορικού επιμελητηριου Πειραιά, το click away φαίνεται να έδωσε σημαντικές ανάσες ρευστότητας στα καταστήματα της πόλης, κυρίως την περίοδο των εορτών, καθώς το διάστημα 13-31 Δεκεμβρίου καταγράφηκαν 35.000 επισκέψεις για παραλαβές προϊόντων κατόπιν παραγγελιών. αν και συνολικά ο τζίρος ήταν αισθητά μειωμένος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Μεταξύ των «χαμένων» της λιανικής είναι:
-Το εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων με πτώση τζίρου 48%
-τα είδη καλλωπισμού με πτώση πωλήσεων 37%

Μοναδική «σανίδα σωτηρίας» των επιχειρηματιών του κλάδου οι εκπτώσεις, όποτε βεβαίως ανοίξει η αγορά.

Η απογοήτευση και η αβεβαιότητα κυριαρχούν στους εμπόρους, σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι στις επιχειρήσεις τους.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 08/01/2021

Ελλάδα