Ελλάδα

Παρατείνεται το lockdown μέχρι τις 18 Ιανουαρίου

08.01.2021 | 19:49

Παράταση του lockdown για μία εβδομάδα ανακοίνωσε η κυβέρνηση, καθώς οι λοιμωξιολόγοι ανησυχούν μην βρεθούμε μπροστά σε 3ο κύμα.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η Αττική, τα δυτικά και ανατολικά αλλά κυρίως ο κεντρικός τομέας της περιφέρειας.

Ο αριθμός των νοσηλευόμενων στην Αττική εκτοξεύτηκε από τους 450 στους 550 ενώ μεγάλη αύξηση παρουσιάζει και ο αριθμός των νοσηλευομένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, μετά τα Χριστούγεννα.

Μέχρι τις 18 Ιανουαρίου το λιανεμπόριο θα παραμείνει κλειστό, ακόμα και για τα καταστήματα που είχαν ανοίξει την περίοδο των γιορτών, δηλαδή τα κομμωτήρια, τα βιβλιοπωλεία και τα κέντρα περιποίησης νυχιών.

Η αγορά θα ανοίξει σταδιακά –όπως έκλεισε με αντίστροφη πορεία και ίσως από τις 18 του μήνα και μετά να γίνει το πρώτο βήμα με την υπηρεσία click away.

Την επόμενη εβδομάδα θα εξακολουθεί να μην επιτρέπεται τα κυνήγι και το ψάρεμα, οι λειτουργίες στις εκκλησίες θα γίνονται χωρις την παρουσία πιστών και η τηλεργασία θα συνεχιστεί στο μέγιστο δυνατό επίπεδο.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι με όσα προβλέπουν τα σχετικά πρωτόκολλα θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Super League 2 και του βόλει, ενώ οι νεοσύλλεκτοι θα μπορούν να συνοδεύονται όταν θα παρουσιαστουν μόνο από τους γονείς τους.

Η νέα οδηγία για τους ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα από χώρες της ΕΕ προβλέπει μέχρι τις 21 του μηνός τα μεσάνυχτα, εκτός από τη φόρμα PLF και το μοριακό τεστ 72 ωρών να παραμείνουν σε 7ημερη καραντίνα κατ’οίκον.

Ειδικά εκείνοι με χώρα προέλευσης το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να κάνουν και νέο μοριακό τεστ για να βγουν από την καραντίνα.

Παράλληλα, απαγορεύεται η είσοδος σε μη ευρωπαίους πολίτες με εξαίρεση όσους έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σιγκαπούρη, την Αυστραλία, την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Ρουάντα, τη Ν. Κορέα, την Ταϋλάνδη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το μήνυμα της κυβέρνησης είναι ότι απαιτείται προσήλωση στα μετρα και δεν επιτρέπεται για κανένα λόγο χαλάρωση και εφησυχασμό.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 08/01/2021

Ελλάδα