Κόσμος

Οι εκκεντρικές φιγούρες που πρωταγωνίστησαν στην εισβολή στο Καπιτώλιο

08.01.2021 | 20:36

Κερασφόροι άνδρες… με προβιές, αμερικάνικες σημαίες, ασπίδες ινδιάνων και βαριά οπλισμένοι ήταν οι πρωταγωνιστές της εισβολής στο Καπιτώλιο …

Ο πιο χαρακτηριστικός ήταν ο Τζέικ Αντζέλι… ο 32χρονος ημίγυμνος άνδρας ο οποίος δηλώνει Σαμάνος και είναι υποστηρικτής της συνομοσιωλογικής θεωρίας QANON

Οι υποστηρικτές του κινήματος πιστεύουν ότι υπάρχει ένας κύκλος παιδόφιλων, οπαδών του Σατανά, που διευθύνεται από εξέχοντες Δημοκρατικούς, οι οποίοι υποτίθεται ότι απαγάγουν, κακοποιούν, τρώνε παιδιά και πίνουν το αίμα τους για να ζήσουν αιώνια. Ο Ντόναλντ Τραμπ ως άλλος Σωτήρας πολεμά αυτή τη διαβολική ομάδα.

Ηταν Οκτώβριος του 2017 οταν εμφανίστηκε μια ανάρτηση από έναν ανώνυμο λογαριασμό με την ονομασία “Q Clearance Patriot”. Ο χρήστης ισχυρίστηκε ότι είναι κυβερνητικός αξιωματούχος με υψηλή διαβάθμιση στις υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας και γνωρίζει την αλήθεια για τον μυστικό πόλεμο του Ντόναλντ Τραμπ κατά του “βαθέος κράτους”.

Με λογότυπο το αγγλικό κεφαλαίο γράμμα Q το σύνθημα του ανώνυμου παγκοσμίου κινήματος έλεγε «εκεί που πηγαίνουμε μόνοι πηγαίνουμε όλοι μαζί» και αποτυπωνόταν με τα αρχικά WWG1WGA.

Το κίνημα QAnon υποστηρίζεται ανοιχτά από Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές που έχουν βάλει υποψηφιότητα για το Κογκρέσο όπως ο Μike Cargile από το Λος Αντζελες

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν καταδίκασε ποτέ το κίνημα… αντίθετα το ενθαρρύνονε να εξελιχθεί

Υποστηρίζετε την θεωρία ότι εσείς μυστικά βοηθάτε στο να σωθεί ο κόσμος από αυτή την παγκόσμια secta παιδοφίλων και κανίβαλων? Είναι κάτι το οποίο υιοθετείτε?

Δεν έχω ακούσει κάτι για αυτό… Αυτό υποτίθεται ότι είναι κάτι κακό ή κάτι καλό; Αν μπορώ να βοηθήσω στο να σωθεί ο κόσμος από τα προβλήματά του, τότε είμαι πρόθυμος να το κάνω.

Καταπέλτης ήταν η τοποθέτηση του Τζο Μπάιντεν.

Τι θα λέγατε για το γεγονός ότι ο πρόεδρος δεν απορρίπτει αυτήν την συνωμοσιολογική θεωρία καθώς και τα άτομα που πιστεύουν σε αυτήν;

-Ήμουν πάντοτε υποστηρικτής της ψυχικής υγείας.

Το κίνημα των συνομοσιολόγων δεν περιορίζεται στην Αμερική… Στην Ευρώπη σύμφωνα με τον οργανισμό Newsguard καταγράφονται 400-500 χιλιάδες ακόλουθοι. Όλοι αυτοί ενώνονται στις διαδηλώσεις κατά των κυβερνητικών μέτρων καθώς θεωρούν ότι το κράτος προσπαθεί να τους ελέγξει.

Το FBI έχει χαρακτηρίσει το QAnon, ως εγχώρια τρομοκρατική απειλή αναζητώντας πολλούς από τους πρωταγωνιστές στα επεισόδια του Καπιτωλίου.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 08/01/2021

Κόσμος