Ελλάδα

Με νέα μέτρα η επιστροφή στο σχολείο

08.01.2021 | 20:03

Με νέα, πιο αυστηρά, μέτρα αναμένεται να γίνει η επιστροφή στα θρανία για μαθητές και εκπαιδευτικούς από την ερχόμενη Δευτέρα.

Δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί θα γεμίσουν από την ερχόμενη Δευτέρα και παλι χαρούμενες φωνές μετά από τη δίμηνη ερήμωση τους.

Οι μικροί μαθητές σηκώνονται από τους υπολογιστές, πατούν παύση στα τηλεμαθήματα και ετοιμάζονται να επιστρέψουν στα θρανία τους.

Απολυμάνσεις, καθαριότητα, υποχρεωτική χρήση μάσκας και διαφορετικά διαλείμματα δεν αρκούν αυτή τη φορά. Στο πρόγραμμα των σχολειων μπαίνουν και νέα μέτρα.

Μεγάλη σημασία δίνεται στον περιορισμό του συνωστισμού των γονέων έξω από τα σχολικά κτίρια και για το λόγο αυτό η προσέλευση και η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται ανά τάξεις και τμήματα σε διαφορετικές ώρες και από διαφορετικες εισόδους.

Τα rapid test μπαίνουν στην καθημερινότητα των ανοιχτών σχολείων. Από χθες έχει ανοίξει η πλατφόρμα για να καταχωρούνται τα αιτήματα των εκπαιδευτικών για τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, ενώ ήδη κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται σε σχολεία.

Παρά τα νέα μέτρα, δάσκαλοι και γονείς εκφράζουν την αγωνία τους για το άνοιγμα των σχολείων χωρίς να έχει λυθεί το βασικό πρόβλημα: Η έλλειψη αποστάσεων με περισσότερους από 20 μαθητές μέσα σε μικρές τάξεις.

Οι μάσκες πάντως έφθασαν στα σχολεία πριν από τους μαθητές αυτή τη φορέ σε ένα μικρο μέγεθος για όλους.

Με τηλεκπαίδευση επέστρεψαν γυμνάσια – λύκεια

Οι μαθητές των γυμνασίων και λυκείων σήμερα επέστρεψαν μετά την αργία των γιορτών στην τηλεκπαίδευση και η απόφαση και για τη δική τους επιστροφή στα θρανία θα ανακοινωθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 08/01/2021

Ελλάδα