Ελλάδα

Οι χρυσοί τενεκέδες στο κοτέτσι και τα 165.000 ευρώ που έκαναν φτερά

07.01.2021 | 17:44

Το κοτέτσι, οι τενεκέδες και τα 165.000 ευρώ που έκαναν φτερά. Θα μπορούσε να είναι ταινία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, αν δεν είχαν ήδη συλληφθεί οι δυο κλέφτες των «χρυσών τενεκέδων».

Το κοτέτσι, οι τενεκέδες και τα 165.000 ευρώ που έκαναν φτερά. Θα μπορούσε να είναι ταινία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, αν δεν είχαν ήδη συλληφθεί οι δυο κλέφτες των «χρυσών τενεκέδων».

Ο 52χρονος αγρότης από το Κορωπί, έκρυψε 165.000 ευρώ σε δυο μεταλλικούς τενεκέδες και τους έκρυψε μέσα στο κοτέτσι.

«Έβαλα τα λεφτά μέσα στον τενεκέ και αποφάσισα να τα θάψω δίπλα από το κοτέτσι. Το βράδυ της 28ης Αυγούστου πήγα στο σημείο και χωρίς να το πω σε κανέναν άρχισα να σκάβω. Έθαψα τον τενεκέ με τα χρήματα.

Σκοπός μου ήταν να τα αφήσω εκεί για να είναι ασφαλή επειδή θα λείπαμε για διακοπές. Δεν ήθελα να είναι τα χρήματα μέσα στο σπίτι.»

Γυρίζοντας όμως από τις διακοπές τους, οι τενεκέδες με τα 165.000 είχαν κάνει φτερά, με τις υποψίες να πέφτουν στους 3 έμπιστους εργάτες του…

«Όταν επέστρεψα το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πάω να δω εάν ήταν όλα όπως τα άφησα. Δυστυχώς όμως τα είχαν κλέψει.

Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι οι μονοί που θα μπορούσαν να το έχουν κάνει, να γνωρίζουν ότι είχα βάλει εκεί τα λεφτά και να τα κλέψουν ήταν οι τρεις εργάτες που έμεναν κοντά στο σημείο.»

Οι 3 εργάτες αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση, αλλά όταν εξαφανίστηκαν, ο 52χρονος απευθύνθηκε στην αστυνομία.

Στα κινητά των δυο δραστών βρέθηκαν σελφιες με τους χρυσούς τενεκέδες και εμβάσματα των χρηματων στο Πακισταν.

Η αστυνομία αναζητεί ακόμα άτομο, Ινδικής καταγωγής.

Στα χέρια της αστυνομίας οι δράστες

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία, για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, που κατηγορούνται ότι συμμετέχουν σε συμμορία που διέπραξε την κλοπή σε βάρος του αγρότη.

Μάλιστα, αυτό που φαίνεται να πρόδωσε τους δράστες είναι ότι πραγματοποιούσαν μεταφορές χρημάτων στη χώρα καταγωγής τους με μεγάλη συχνότητα.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 07/01/2021

Ελλάδα