Κόσμος

Εγκαταλείπουν τον Τραμπ οι συνεργάτες του

07.01.2021 | 02:39

Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο κράτησαν αποστάσεις από τα γεγονότα στο Καπιτώλιο και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Με δηλώσεις τους «άδειασαν» τον αμερικανό πρόεδρο που επιμένει στα σενάρια συνωμοσίας και κλοπής του εκλογικού αποτελέσματος, ανοίγοντας το δρόμο για την εποχή «Μπάιντεν – Χάρις».

Σε μια κίνηση με μεγάλη συμβολική αξία προχώρησε ο απερχόμενος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Ο κ. Πενς έβγαλε από τoν προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter τη φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ και την αντικατέστησε με μια φωτογραφία του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν και της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις.

«Η εισβολή σήμερα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ είναι απαράδεκτη» τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

«Η ανομία και οι ταραχές – εδώ ή σε όλο τον κόσμο – είναι πάντα απαράδεκτες. Εχω ταξιδέψει σε πολλές χώρες και υποστηρίζω πάντα το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να διαμαρτύρεται ειρηνικά για τις πεποιθήσεις και τις αιτίες τους» αναφέρει ο Μάικ Πομπέο.

«Ομως η βία, που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια άλλων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι επιφορτισμένες με την παροχή ασφάλειας για όλους μας, είναι απαράδεκτη τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Ας φέρουμε γρήγορα στη δικαιοσύνη τους εγκληματίες που ενεπλάκησαν σε αυτές τις ταραχές» προσθέτει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Videos & Απoσπάσματα από Έκτακτο δελτίο - 07/01/2021

Κόσμος