Πολιτική

Δόμνα Μιχαηλίδου: Τέλος Γενάρη θα έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί στα γηροκομεία όλης της χώρας

07.01.2021 | 09:42 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η υφυπουργός εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, για τους εμβολιασμούς στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, το προσωπικών και οι ωφελούμενοι των μονάδων είναι στις κατά προτεραιότητες ομάδες εμβολιασμού. Ήδη από τις 4 Ιανουαρίου έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί στις δομές αυτές και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος του μήνα.

Συνολικά 30.000 άτομα θα εμβολιαστούν στην πρώτη αυτή ομάδα, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί πάνω από 1000 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Όπως είπε, το 50% των δομών όλης της χώρας βρίσκεται στην Αθήνα και γι’ αυτό οι εμβολιασμοί ξεκινούν από την πρωτεύουσα.

Ο λόγος που υπάρχει κάποια καθυστέρηση στους εμβολιασμούς, είναι διότι είναι οι πρώτες μέρες και όπως είπε: «η πρώτη βδομάδα δείχνει αν ο προγραμματισμός είναι λειτουργικός και σωστός».

Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς υποστήριξε πως με προσοχή και προσήλωση στα μέτρα, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα σχολεία και τα προνήπια θα ανοίξουν τη Δευτέρα. Παράλληλα θα γίνονται και rapid test.

Για τις περιοχές με εξαιρετικά επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο και οι οποίες βρίσκονται σε σκληρό Lockdown, όπως η δυτική Αττική και η βόρεια Ελλάδα, καμία τέτοια δομή δε θα λειτουργήσει.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 07/01/2021