Πολιτική

Στη Βουλή η δικογραφία για Φλαμπουράρη – Χαρίτση

05.01.2021 | 20:52 Eνσωμάτωση

Η δικογραφία διαβιβάστηκε αμελλητί από τις εισαγγελικές αρχές στη Βουλή.

Η Βουλή αναλαμβάνει να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών στου ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκου Φλαμπουράρη και Αλέξη Χαρίτση σε προσπάθεια παρεμπόδισης ή συγκάλυψης της έρευνας για το σκάνδαλο της Folli Follie.

«Ουδεμία σχέση είχα ή έχω με την εν λόγω υπόθεση. Με καθαρή τη συνείδησή μου, αναμένω από την Βουλή την πιστή άσκηση του θεσμικού της ρόλου με τις εγγυήσεις του κράτους δικαίου προκειμένου να λάμψει η αλήθεια» ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Παράλληλα, στη Βουλή στάλθηκε αίτημα για άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Αραχωβίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, o κ. Αραχωβίτης θα συναινέσει στο αίτημα άρσης της ασυλίας του.

Τα ονόματα των πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνονται σε email από υπάλληλο της εταιρίας με παραλήπτη τον Tζώρτζη Κουτσολιούτσο και ημερομηνία 11 Μαΐου 2018 στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Κύριε Τζώρτζη θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τα σημερινά πεπραγμένα. Επικοινώνησαν σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής, ο κ. Μπαλαούρας (ο οποίος πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης), ο Φλαμπουράρης, ο κ. Χαρίτσης υπουργός Ανάπτυξης , ο κ. Αραχωβίτης από το στενό περιβάλλον».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, έχουν περάσει στην αντεπίθεση καταθέτοντας μηνύσεις σε βάρος του υπαλλήλου της εταιρίας για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και της εξύβρισης.

Νέα έρευνα για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Η τακτική δικαιοσύνη συνεχίζει την έρευνα για τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα και συγκεκριμένα για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας, δωροληψίας και παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων αλλά και για τους ιδιοκτήτες και τα στελέχη της Foli Follie.

Ο πρώην βουλευτής έχει αρνηθεί κάθε επιλήψιμη δοσοληψία με την εταιρία, παραδεχόμενος ωστόσο ότι το Φθινόπωρο του 2018 υπήρξε δωρεά 80.000 ευρώ της Foli Follie στην περιφέρεια του για την προμήθεια ιατρικών μηχανημάτων σε νοσοκομεία.

Παράλληλα, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διενεργείται νέα έρευνα για τα μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς καθώς μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις η σχετική δικογραφία ανασύρθηκε από το αρχείο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/01/2021