Πολιτική

Ορκωμοσία σε εποχή… covid

05.01.2021 | 20:42 Eνσωμάτωση

Σε τρεις ομάδες και με πρωτόγνωρα μέτρα για την περίσταση, ορκίσθηκαν σήμερα τα νέα μέλη του κυβερνητικού σχήματος

Στα αξιοσημείωτα των τελετών παράδοσης παραλαβής στα υπουργεία, η δήλωση του πρώην πλέον υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος, μετά τις αρχικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν, έσπευσε να υπογραμμίσει τη στενή πολιτική και προσωπική σχέση του με τον πρωθυπουργό.

Σε μια τελετή όπως καμία άλλη, όπου τα αντισηπτικά, τα rapid test και οι μάσκες έγιναν κομμάτι απ’ το πρωτοκόλλo λόγω πανδημίας, ορκίστηκαν τα μέλη του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Οι νέοι υπουργοί υφυπουργοί και αναπληρωτές ορκίστηκαν για πρώτη φορά ανά ομάδες για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ενώ κατά την είσοδό τους στο προεδρικό μέγαρο, όλοι υποβλήθηκαν προληπτικά σε ράπιντ τεστ.

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε ανά τρία κύματα. Στη διαδικασία των υπογραφών μάλιστα όλα τα νέα μέλη της κυβέρνηση έκαναν χρήση του αντισηπτικού

Στις πρώτες τους δηλώσεις οι νέοι υπουργοί έσπευσαν να διαψεύσουν τα σενάρια ότι ο Πρωθυπουργός με τον ανασχηματισμό έδειξε πως στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει τις πρόωρες κάλπες.

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν οι Γιώργος Αμυράς και Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Το πρόσωπο του ανασχηματισμού, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, επιχείρησε να διαλύσει τα σενάρια για σύννεφα στις σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη – σύννεφα που τελικά τον οδήγησαν εκτός κυβέρνησης. Παραδίδοντας το υπουργείο Εσωτερικών στον Μάκη Βορίδη αφού ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό φρόντισε να υπενθυμίσει τη μακροχρόνια σχέση που τον συνδέει με τον κύριο Μητσοτάκη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/01/2021