Κόσμος

Κορωνοϊός: Καθολικό lockdown στη Βρετανία λόγω της μετάλλαξης του ιού

05.01.2021 | 06:49 Eνσωμάτωση

Σε νέο lockdown μπαίνει η Βρετανία, αφού η μετάλλαξη του κορωνοϊού δεν επέτρεψε να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα και να συνεχιστούν οι μετακινήσεις χωρίς περιορισμούς.

Πλέον, οι πολίτες της Βρετανίας μπορούν να μετακινούνται για πέντε μόνο λόγους, ενώ σε lockdown μπαίνει και η Σκωτία, που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον ο μεταλλαγμένος ιός είναι 50-70% πιο μεταδοτικός.

Εξελίξεις είχαμε και στο θέμα του εμβολίου της Pfizer, η οποία έκανε ανακοίνωση μετά την ακύρωση του ραντεβού για τη δεύτερη δόση του εμβολίου σε πολίτες που έχουν κάνει την πρώτη δόση στη Βρετανία.

Απαντώντας στα σενάρια που αναφέρουν ότι οι ακυρώσεις αυτές έγιναν ώστε να χρησιμοποιηθούν οι δεύτερες δόσεις ως πρώτες, για να εμβολιαστεί μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού, η Pfizer ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν δοκιμές που να δείχνουν ότι η δεύτερη δόση είναι αποτελεσματική αν γίνει μετά τις 20 ημέρες.

Η Τάνια Ρόμπερτς, τέλος, το κορίτσι του James Bond, τελικά… ζει. Την ώρα που ο σύζυγός της παραχωρούσε συνέντευξη, τον ενημέρωσαν από το νοσοκομείο ότι η σύζυγός του ζει, και εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 05/01/2021