Ελλάδα

Επιστροφή στα θρανία από τη Δευτέρα

05.01.2021 | 20:20 Eνσωμάτωση

Την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ανοίγουν και πάλι δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί.

Το σχέδιο της επιστροφής στα θρανία προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα παιδιά να μπαίνουν από διαφορετικές εισόδους και να προσέρχονται στα σχολεία σε διαφορετικά ωράρια.

Οι γονείς αντιλαμβάνονται ότι ο υπολογιστής δεν μπορεί να υποκαταστήσει την φυσική παρουσία ζητούν όμως να ακολουθηθεί κατά γράμμα το σχέδιο του Υπουργείου.

Το σχέδιο περιλαμβάνει:

  • Κλιμακωτή προσέλευση και αναχώρηση των μαθητών σε διαφορετικές ώρες.
  • Είσοδο και έξοδο από διαφορετικές πόρτες –όταν υπάρχουν
  • Διαφορετικά διαλείμματα

Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης, τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, αφού δρομολογείται ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορωνοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS σε ένα από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ από τον ΕΟΔΥ, ενώ οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν πριν τον γενικό πληθυσμό με προτεραιότητα σε όσους εξ αυτών έχουν υποκείμενα νοσήματα

Όσον αφορά τα γυμνάσια και τα λύκεια, ξεκινούν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση την Παρασκευή 8/1/2021 όσο για τη δια ζώσης επαναλειτουργία τους θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα.

Υπάρχει μάλιστα η σκέψη αρχικά να επιστρέψουν μόνο οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου, ακόμα και με τεστ, ενώ στην συνέχεια να ακολουθήσουν οι άλλες δύο τάξεις και τέλος όλοι οι μαθητές του Γυμνασίου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/01/2021