Ελλάδα

Ανησυχητικά τα αποτελέσματα από την εξέταση λυμάτων στην Αττική – Τριπλασιασμός ιικού φορτιού στις γιορτές

05.01.2021 | 20:13 Eνσωμάτωση

Τα γλέντια την Πρωτοχρονιά και οι συναθροίσεις έφεραν έκρηξη στο ιικο φορτίο. Σύμφωνα με τους ειδικούς το διήμερο αυτό καταγράφηκε τριπλασιασμός του φορτίου στην Αττική με τους ειδικούς να αγωνιούν για την πορεία της πανδημίας

Τα γλέντια την Πρωτοχρονιά και οι συναθροίσεις έφεραν έκρηξη στο ιικο φορτίο. Σύμφωνα με τους ειδικούς το διήμερο αυτό καταγράφηκε τριπλασιασμός του φορτίου στην Αττική με τους ειδικούς να αγωνιούν για την πορεία της πανδημίας.

Τα όποια αποτελέσματα των ρεβεγιον και της αυξημένης κινητικότητας των εορτών θα αποτυπωθούν τις επόμενες μέρες στην ημερησία έκθεση κρουσμάτων του ΕΟΔΥ. Τα στοιχεία δεν είναι ενθαρρυντικά με τους επιστήμονες να προειδοποιούν ότι βρισκόμαστε σε επίπεδα Οκτωβρίου, λίγο πριν ξεκινήσει δηλαδή η ραγδαία αύξηση μολύνσεων.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν το lockdown αυτής της εβδομάδας είναι αρκετό για να περιορίσει την «ζημιά» που έγινε στις γιορτές.

Αυστηρό lockdown στην Αλίατρο

Μια ακόμη περιοχή μπαίνει υπό καθεστώς αυστηρών περιορισμών. Μετά από έκρηξη κρουσμάτων ο δήμος Αλιάτρου στη Βοιωτία μπαίνει σε αυστηρό LOCKDOWN έως τις 15 Ιανουαρίου ενώ σύμφωνα με τον Δήμαρχο όλα ξεκίνησαν από συρροή πιστών σε κάποια ενορία την ημέρα των Χριστουγέννων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/01/2021