Πολιτική

Αμηχανία στην συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ιερώνυμου – Αντιδράσεις για δήλωση Γεωργιάδη

05.01.2021 | 19:55 Eνσωμάτωση

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπήκε στην αίθουσα όπου έγινε η ορκωμοσία των νέων υπουργών, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ήταν ήδη εκεί.

Η αμηχανία μεταξύ των δύο ανδρών ήταν εμφανής. Στάθηκαν στις θέσεις τους και περιορίστηκαν σε έναν τυπικό χαιρετισμό από απόσταση

Ο πάγος έσπασε λίγο μετά. Και όταν έμειναν μόνο φωτογράφοι στην αίθουσα, άνοιξαν ευθέως κουβέντα για τη λειτουργία των Εκκλησιών ανήμερα των Θεοφανίων.

Από το Μέγαρο Μαξίμου έλεγαν ότι ο πρωθυπουργός εξέφρασε τον προβληματισμό του για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και κάλεσε την Εκκλησία να αναλάβει τις ευθύνες της και να συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια

«Να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά μας το συντομότερο δυνατόν στα σχολεία», τονίζοντας την ανάγκη τήρησης των μέτρων και πως «Η Εκκλησία οφείλει, όπως έκανε μέχρι σήμερα, να δίνει το θετικό παράδειγμα κα να είναι αρωγός στον κοινό αγώνα» ανέφερε ο Μητσοτάκης στον Αρχιεπίσκοπο.

«Άναψε φωτιές» η δήλωση Γεωργιάδη

Η δήλωση που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης για την απόφαση που δεν πήρε η κυβέρνηση για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου άναψε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό

«Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μας έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγ. Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην ορθοδοξία, στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγ. Δημητρίου» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Για ανατριχιαστική ομολογία έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας. «Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε μόνο ψέματα όταν μας έλεγε πως κανείς δεν είχε ζητήσει έγκαιρα σκληρά μέτρα. Αλλά απολύτως συνειδητά έβαλε για άλλη μια φορά το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή».

«Να μας πει ποια είναι η απόφαση που επικαλείται για τη λήψη πιο αυστηρών μέτρων στη Θεσσαλονίκη την οποία δεν ακολούθησε η κυβέρνηση. Πότε ελήφθη κι από ποιους;» ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπρόσωπου Χρήστου Ταραντίλη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι αναφέρθηκε σε κάποιους λοιμωξιολόγους και όχι σε εισήγηση της Επιτροπής η οποία αν είχε υπάρξει αυτονόητα θα είχε γίνει αποδεκτή και επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αντί να προσπαθούν να βοηθήσουν να ελέγξουμε αυτή την συμφορά, επιχειρούν διαστρεβλώνοντας τα δικά μου λόγια να πλήξουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό» τόνισε ο ίδιος.

«Παραδέχεται κυνικά ότι χάσαμε χιλιάδες συνανθρώπους μας επειδή η ΝΔ ταύτισε τον «σεβασμό στην Ορθοδοξία» με την απουσία μέτρων προστασίας» ήταν η απάντηση του ΚΙΝΑΛ.

«Τέτοιες παραδοχές και πρακτικές αποτελούν τον καλύτερο χορηγό των ανορθολογικών απόψεων και συμπεριφορών» τόνισε από την πλευρά του ΚΚΕ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/01/2021