Υγεία

Τα πρώτα κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού εντοπίστηκαν στην Αθήνα

04.01.2021 | 13:10

Τα πρώτα κρούσματα της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού εντοπίστηκαν και στην Ελλάδα. Πρόκειται για 4 κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους σε ταξιδιώτες από τη Μεγάλη Βρετανία. Οι τέσσερις που έφτασαν στην χώρα μας για την περίοδο των Χριστουγέννων βρέθηκαν θετικοί μετά από rapid test. Πλέον βρίσκονται σε ξενοδοχείο καραντίνας και υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ και μετά από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είναι θετικοί στο νέο στέλεχος. Την ίδια στιγμή οι επιστήμονες εμφανίζονται καθησυχαστικοί, λέγοντας πως είναι αναμενόμενη εξέλιξη, ωστόσο είναι αρκετά επιφυλακτικοί σχετικά με τη μεταδοτικότητά του και για το κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη της πανδημίας.

Η άφιξη και στην χώρα μας του μεταλλαγμένου κορωνοϊού προβληματίζει τους ειδικούς, καθώς η αυξημένη μεταδοτικότητά του μπορεί να επιταχύνει την διασπορά του ιού και την περαιτέρω πίεση του συστήματος υγείας. Την ίδια στιγμή αναμένεται και το επιδημιολογικό αποτύπωμα της εορταστικής περιόδου, το οποίο θα δείξει και το μέγεθος του προβλήματος που θα πρέπει να αντιμετωπισθεί.

Ανοιχτά παραμένουν σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία. Η κυβέρνηση θα αξιολογήσει την κατάσταση σε ολόκληρη την χώρα σε μερικές ημέρες με στόχο το άνοιγμα των σχολείων.

Να σημειωθεί ότι οι φορείς του νέου μεταλλαγμένου κορωνοϊού είχαν έλθει στην χώρα από την Μεγάλη Βρετανία και έχουν τεθεί σε αυστηρή καραντίνα.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 04/01/2021

Υγεία