Κόσμος

Σάλος στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ πίεσε τηλεφωνικά αξιωματούχο να αλλάξει το εκλογικό αποτέλεσμα στη Τζόρτζια

04.01.2021 | 06:49 Eνσωμάτωση

Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ από την αποκάλυψη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ πίεσε τηλεφωνικά αξιωματούχο να αλλάξει το εκλογικό αποτέλεσμα στη Τζόρτζια.

Συγκεκριμένα, σε ηχογραφημένη συνομιλία που δημοσιεύτηκε από την Washington Post ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζει τον ανώτερο εκλογικό αξιωματούχο της πολιτείας να βρει πάνω από 11.000 ψήφους που χρειάζεται.

Την ίδια ώρα, και ενώ ο κορωνοϊός «μαστιγώνει» την Ευρώπη, τα πάρτι της Πρωτοχρονιάς δεν έλειψαν ούτε φέτος. Στην Βαρκελώνη πραγματοποιήθηκε ρέιβ πάρτι 40 ωρών, ενώ 2500 άτομα συγκεντρώθηκαν και σε ρέιβ πάρτι για την αλλαγή της χρονιάς στη Γαλλία.

Θέση στο θέμα των διακοπών εν μέσω πανδημίας πήρε και ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος εμφανίζεται εξοργισμένος με όσους βγήκαν από τη χώρα τους για να κάνουν τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο κορωνοϊός, όμως, «χτύπησε» και τον Λάρι Κινγκ, ο οποίος νοσηλεύεται. Ο 87χρονος δημοσιογράφος και παρουσιαστής έχει ιστορικό προβλημάτων υγείας, είχε διαγνωστεί με καρκίνο το 2017 και είναι και διαβητικός.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 04/01/2021