Ελλάδα

Ξεκινούν οι μαζικοί εμβολιασμοί σε νοσοκομεία και γηροκομεία

04.01.2021 | 07:49 Eνσωμάτωση

Ξεκινά ο μαζικός εμβολιασμός σε γηροκομεία και σε νοσοκομεία

Ξεκινά ο μαζικός εμβολιασμός σε γηροκομεία και ενώ ο μαζικός εμβολιασμός υγειονομικών θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 4/1 έως 20/1 σε 3 φάσεις.

Σήμερα Δευτέρα 4/1/2020 θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός περισσότερων από 5.000 υγειονομικών σε επιπλέον 42 Νοσοκομεία. Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά και βάσει σχεδίου.

Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Τι δείχνουν τα λύματα για τη διασπορά του κορωνοϊού στις γιορτές

Όπως ανέφερε ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νικόλαος Θωμαϊδής μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA τα δείγματα στα λύματα δείχνουν χαμηλό ιικό φορτίο.

«Όλο αυτό το διάστημα της εορταστικής περιόδου, οι κάτοικοι που είναι εντός του δικτύου της ΕΥΔΑΠ έχουν μειωθεί. Αποτελέσματα της κινητικότητας των εορτών θα φανούν από τις 11/01, ενώ από σήμερα τι βράδυ θα γίνουν οι αναλύσεις για την Πρωτοχρονιά» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Θωμαϊδής.

Ο ίδιος τόνισε πως προτεραιότητα για όλους είναι η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία και πως τα νέα μέτρα λειτουργούν ως τείχος προστασίας προκειμένου να μπορέσουν να ανοίξουν.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 04/01/2021