Υγεία

Ελένη Γιαμαρέλλου: Ασφαλή τα εμβόλια – Τι είπε για την επαναλειτουργία των σχολείων

04.01.2021 | 17:24

Για το εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού και την επαναλειτουργία των σχολείων μίλησε η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Ελένη Γιαμαρέλλου, στην εκπομπή Live News.

Η κ. Γιαμαρέλλου χαρακτήρισε το εμβόλιο ως «μεγάλο δώρο».

«Κάποτε θα τελειώσουμε με την πανδημία. Είναι ένα δώρο που θα προσφέρουμε εμείς στον εαυτό μας τα εμβόλια. Να μην έχουμε δισταγμό. Τα εμβόλια είναι ασφαλή. Ακόμα και το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού καλύπτεται με το εμβόλιο» τόνισε με νόημα.

Σε ότι αφορά στην επαναλειτουργία των σχολείων, ανέφερε ότι ακόμα δεν λήφθηκε οριστική απόφαση.

Έκανε λόγο ότι «πρέπει να δούμε τι επίδραση είχε η σχετική χαλάρωση την Πρωτοχρονιά. Βέβαια δεν ήταν χαλάρωση σαν το Ντουμπάι, αλλά υπήρχε μια χαλάρωση», εννοώντας την περίοδο των εορτών.

Πάντως, συνέχισε, ότι «υπάρχουν λύσεις για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια».

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 04/01/2021

Υγεία
Ελλάδα

Άρση μέτρων: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, είναι η λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν αύριο, Παρασκευή (22/1), με κύριο θέμα την επιστροφή των μαθητών στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας. Στην συζήτηση έχει μπει αυτή την εβδομάδα και το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Για τον επόμενο μήνα φαίνεται πως μεταφέρεται η συζήτηση για ενδεχόμενο άνοιγμα της εστίασης, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη να εκφράζει την πεποίθησή του μιλώντας στο MEGA, ότι οι άνθρωποι της εστίασης δεν βιάζονται να ξανά ανοίξουν τις επιχειρήσεις. Όλα αυτά βεβαίως εξαρτώνται άμεσα από την εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας.