Πολιτική

Αντίστροφη μέτρηση για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό

04.01.2021 | 09:26

Τα σενάρια και τα πρόσωπα «κλειδιά» στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης

Θέμα των επόμενων ωρών θεωρείται ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, που αποτελεί τις τελευταίες ημέρες το βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες για τις τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και όλοι στο κυβερνητικό σχήμα και στα βουλευτικά γραφεία βρίσκονται υπ’ ατμόν.

Οι πληροφορίες, οι οποίες βγαίνουν από Μέγαρο Μαξίμου με το σταγονόμετρο, λένε ότι ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός, με τον Πρωθυπουργό να θέλει να λύσει πιθανές δυσλειτουργίες που έχουν δημιουργηθεί δημιουργηθεί στην εποχή του κορωνοϊού.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, πρόσωπα που βρίσκονται σήμερα στο κυβερνητικό σχήμα θα δουν την πόρτα της εξόδου, ενώ άλλα που δεν είχαμε δει, θα εισέρθουν σε αυτό.

Πρόκειται για έναν ανασχηματισμό, που θα έχει ως στόχο η κυβέρνηση να μπορεί να ανταπεξέλθει στη νέα χρονιά και στις προκλήσεις που αυτή φέρνει μαζί της.

Τις μεγαλύτερες πιθανότητες να παραμείνουν στα υπουργεία που βρίσκονται σήμερα και να μην παρασυρθούν από πιθανές «καραμπόλες» περιλαμβάνονται ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Στα υπουργεία Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Άμυνας δεν υπάρχουν ισχυρά σενάρια για αλλαγές, ενώ μετακινήσεις αναμένονται στα παραγωγικά υπουργεία.

Ισχυρό είναι επίσης το ενδεχόμενο να προταθεί υπουργική θέση στον Στέλιο Πέτσα ο οποίος αναβαθμίζεται από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ταυτόχρονα όπως όλα δείχνουν αναβαθμίζεται επίσης ο κ.Βορίδης ο οποίος από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναμένεται να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 04/01/2021

Πολιτική